Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă sunt remarcați la Naționale

58
Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă sunt remarcați la Naționale
sursa Federația Română de Gimnastică

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă au dominat finalele pe aparate desfăşurate duminică în cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică şi Romgym Trophy.

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă au câștigat cele mai multe medalii la competiţia găzduită de Sala Polivalentă din Capitală la gimnastică artistică.

Andrei Muntean, campionul de la CS Dinamo a câştigat patru medalii de aur (două la Naţionale şi două la Romgym Trophy), la sol şi la paralele,

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă sunt remarcați la Naționale
sursa Federația Română de Gimnastică

Gabriel Burtanete a obţinut trei titluri (aur la Romgym Trophy la sărituri şi la cal şi aur la sărituri la Naţionale). Răzvan Marc s-a impus în finala de la bară la ambele competiţii, iar Rafael Szabo şi Robert Burtănete s-au impus la inele, respectiv, la cal cu mânere la Naţionale.

Amalia Ghigoarţă, campioana de la LPS Cetate Deva a obţinut titlul național la sol şi a obținut două victorii la Romgym Trophy la bârnă şi sol. La Naţionale, Anamaria Mihăescu de la CSA Steaua a ieşit învingătoare la sărituri, Lilia Cosman de la LPS Cetate Deva s-a impus la paralele, iar Valentina Miruna Botez lrgitimată la CS Farul și CSŞ Constanţa a câştigat la bârnă.

”Regal al Anei Maria Bărbosu la Regalul gimnasticii. Ea a dominat competiția de la Sala Polivalentă câștigând 3 medalii de aur (la Individual și cu echipa României la ROMGYM Trophy, la individual la Campionatul Național Open). Cu un total de 54.233 puncte ( 12.933 sărituri, 13.700 paralele, 14.033 bârnă, 13.567 sol), Ana a fost secondată de Amalia Ghigoarță ( 53.266 puncte – 13.133 sărituri, 12.933 paralele, 13.567 bârnă, 13.633 sol). Aflată în ultimul an de juniorat, Ama a cucerit titlul de campioană națională cu echipa LPS Cetate Deva împreună cu Ioana Danciu, Ioana Crișan, Bianca Dinu și Lilia Cosman. Locul al 3-lea la individual pentru Andreea Preda care a mai câștigat la campionatul național o medalie de argint cu echipa CS Farul/ CSȘ 1 Constanța, alături de Miruna Botez, Alexia Vănoagă și Bianca Vișovan. Bronz la echipe pentru gimnastele de la CS Dinamo (Ella Oprea, Antonia Duță, Andreea Bucur, Alexandra Costea, Ana Maria Turcu).La ROMGYM Trophy, aur pentru echipa României (Anei Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Crina Tudor și Antonia Duță), argint pentru Norvegia, bronz pentru Ginnastica Civitavecchia ( Italia).”-postare pe pagina de socializare Federația Română de Gimnastică

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea