Andrei Soveresan a castigat Grand Trail des Lacs et Châteaux, Belgia

590

Andrei Soveresan a alergat pentru al doilea an consecutiv la un ultramaraton in Belgia. In ianuarie 2018 a ocupat locul 3 la XTRAILS HOUFFALIZE, 50 de kilometri. Sambata s-a impus in ultramaratonul Grand Trail des Lacs et Châteaux, Belgia. Concursul s-a desfasurat in apropiere de Liege. Romanul a pus in practica in 2017 proiectul „Arc peste Carpati”: a alergat 1500 de kilometri de la Sighetul Marmatiei la Orsova.

Andrei Soveresan a castigat competitia dupa ce a condus de la un capat la altul  

Ultramaratonistul in varsta de 26 de ani din Cugir s-a inscris initial la cursa mare de 105 kilometri, cu 2808 metri diferenta de nivel. Organizatorii au anulat insa aceasta cursa. Pentru ca avea biletele de avion deja plaitite si rezervarile facute, Andrei a plecat in Belgia. A luat startul pe un traseu de 64 de kilometri, cu 1500 de kilometri. Concursul a avut loc in zona Ardenne, o regiune impadurita din Belgia. Nici acest traseu nu a fost respectat in totalitate de organizatori. L-au modificat pe ultima suta de metri dupa ce mai multe comune nu au acordat aprobarile. 

Ajutat ca suport de un roman stabilit in Belgia, Petru Grama, Andrei a mers ceas. A ajuns la finish in 5 ore, 25 de minute si 24 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat Jean Roch Bonhomme, 5.40.22, iar pe 3 Philippe Timmermans 5.40.56. Cursa feminina a fost castigata in 6.03.26 de Sofie Claus.

Autor: Vlad Lucian Arhire