Aniversare de aur! Cadoul a venit pe traseul cu 2200 metri diferenta de nivel

200
Aniversare de aur! Cadoul a venit pe traseul cu 2200 metri diferenta de nivel

Aniversare de aur pe 20 noiembrie pentru campioana mondiala a Romaniei! Cristina Simion a castigat la individual, iar echipa de fete a obtinut medalia de bronz in Argentina! Cristina a obtinut titlul mondial cu un avans de doua minute si o secunda fata de frantuzoaica Roche. Stelista a terminat cei 41 de kilometri, cu aproape 2200 de metri diferenta de nivel in 3 ore, 49 de minute si 57 de secunde.

Aniversare de aur pentru Cristina Simion! Campioana mondiala se apropie de 30 de ani, este legitimata la clubul Steaua. Este antrenata de Ionut Galiteanu. In 2018 a revenit la alergare montana.

Cristina Simion practica atletismul de la varsta de 15 ani. A participat in probe de pista, cros si alergare montana. Iar visul ei este sa castige o medalie la Jocurile Olimpice.

In aceasta vara la finalul Nationalelor de la Pitesti, in iulie, Cristina Simion a castigat in fata Paulei Claudia Todoran la 10000 de metri. Cristina Simion a terminat pe doi la 5000 de metri dupa colega Roxana Elisabeta Birca. Colega din actuala echipa de la Mondial, Madalina Florea a incheiat a treia evolutia pe pista Stadionului „Nicolae Dobrin” dupa 25 de ture, in cursa de 10000 de metri.

In iunie la Internationalele de Atletism ale Romaniei Simion si Birca s-au intrecut pentru victorie la 5000 de metri cu o africanca. A castigat Jepkosgei din Kenya. Roxana Elisabeta Birca a fost a doua. Cristina Simion a incheiat pe 3.

Roxana Birca alearga cu gandul la Mondiale. Debut cu succes pe pista in aer liberRoxana Elisabeta Birca s-a impus in fata colegei Cristina Simion la Cupa Romaniei. Pe trei a incheiat Claudia Prisecaru la 5000 de metri.

Anul trecut la Campionatul National de Alergare Montana pe distanta scurta, la Campulung Moldovenesc, Cristina a fost pe doi pe traseul de 12,5 kilometri, cu aproximativ 1000 de metri diferenta de nivel. Denisa Dragomir actuala colega de la Mondialul din Argentina a castigat intrecerea in Bucovina.

Pe AIMX sunt AICI si declaratiile dupa titlul mondial castigat de Cristina in Argentina !