S-a incheiat ultramaratonul Mamaia – Vf.Moldoveanu: aproape 500 de kilometri

365

     S-a incheiat ultramaratonul de aproape 500 de kilometri Mamaia – varful Moldoveanu (2544m). Numele oficial al proiectului este „De la Zero la Moldoveanu”. Stefan Tudor si Mihai Nenciu au plecat pe 12 noiembrie la ora 8 de pe o plaja din Mamaia. Pe „acoperisul Romaniei” a ajuns, dupa 7 zile si doua ore, doar Stefan impreuna cu fratele sau, George.

Ultramaratonul Mamaia- Vf. Moldoveanu a durat 7 zile si doua ore.

George Tudor a fost „omul-echipa de suport” in primele 5 zile. Mihai Nenciu a fost nevoit sa renunte dupa ce a suferit mai multe accidentari. A ales sa stranga din dinti totusi si sa urce pana pe varful Omu. A ajuns la 2507 metri altitudine, in Bucegi, dupa 5 zile, 5 ore si 59 de minute si 365 de kilometri parcursi.

Destinatia finala a fost atinsa dupa 475 de kilometri. In penultima zi fratii Tudor au avut de infruntat rafale de 35 de km/ora, dar si temperaturi ce au coborat pana la -5 grade. Pana sa ajunga in zona de munte ultramaratonistii au avut de suportat, pe langa oboseala acumulata, traficul infernal si zgomotul de pe sosele. Riscul „i-a pandit” la fiecare metru alergat, masinile trecand tot timpul foarte aproape de ei. Cea mai lunga distanta alergata de Stefan Tudor pana la aceasta provocare a fost de 170 de kilometri.

VIDEO cu momentul in care ultramaratonistii ajung pe varful Moldoveanu:

Tot pe aimx.ro poti citi si despre cum a fost sezonul 2019 pentru alergatoarea montana Crina Buzgan, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire