joi, februarie 22, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXAtlantic 4 Challenge, start amanat! Cei 4 romani au ramas la mal

Atlantic 4 Challenge, start amanat! Cei 4 romani au ramas la mal

  Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe sunt membrii care compun echipajul de pe ambarcatiunea cu vasle „Maria”. Cei 4 trebuiau sa plece marti la pranz din insula La Gomera spre insula Antigua,din Caraibe. Vremea nefavorabila din Atlantic a amanat startul. Vantul si valurile i-au determinat pe organizatori sa-i convoace pe sportivi miercuri dimineata la ora 9 pentru un up-date. In 2011 vremea nefavorabila a amanat trei saptamani.

Aventura Atlantic 4 Challenge este programata pentru aproximativ doua luni de zile. Cei 4 romani spera sa ajunga la destinatie pana de pe 14 februarie, de ziua indragostitilor, pentru a sarbatori reusita cu familiile in Caraibe. Este pentru prima data cand o ambarcatiune din Romania participa la cea mai dura cursa de cantojaj de pe glob: Talisker Whisky Atlantic Challenge. Echipajul va vasli fara pauza, in schimburi de doua ore. Recordul de traversare este de 37 de zile. Misiunea are si o cauza sociala: construirea unui campus din  fondurile donate pentru persoanele cu boli incurabile.  Echipa Atlantic 4 ofera sansa celui mai generos donator sa-i astepte la finalul misiunii in Antigua.

Plecarea a fost programata din La Gomera, una din principalele insule din Insulele Canare. Destinatia este Antigua, insula care face parte din arhipelagul Antilele Mici, situat în Marea Caraibilor.

Atlantic 4 s-a antrenat in Marea Neagra.

A fost un antrenament combinat cu o alta super provocare. Cei 4 baieti au traversat in premiera Marea Neagra, intr-o barca cu vasle. Acum urmeaza Oceanul Atlantic

 

3 morti din 300

  1 la suta este procentul persoanelor care si-au pierdut viata in Atlantic in aceasta competitie. „In momentul in care ai cazut din barca sansele de supravietuire sunt foarte mici. Principalul motiv este ca nu ai cum sa opresti barca in mijlocul oceanului pentru ca aceasta este impinsa permanent de curent. Viteza cu care inoti tu nu iti permite sa o ajungi din urma. De aceea noi vom sta in permanenta legati de benzi.” – Andrei Rosu pentru aimx.ro.

Concurentii slabesc in medie 20 de kilograme dupa traversarea Oceanului Atlantic vaslind.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE