S-a stabilit data pentru ultramaratonul de 170 de kilometri: Apuseni Ultra Race 2018

948

    In 2018 va avea loc a doua editie al celui mai lung ultramaraton pe TRAIL din Romania: Apuseni Ultra Race. Se va desfasura in perioada 21-23 septembrie. In 2017 au fost 17 participanti. Doar 13 au ajuns la finish. Andrei Tale a fost castigatorul de anul acesta.

  „Vom insista pe marcaje!”- Cozmin Ardelean, organizatorul Apuseni Ultra Race, pentru aimx.ro

Apuseni Ultra Race este unul dintre putinele concursuri de lunga distanta care nu are startul si sosirea in acelasi loc. „Este o munca titanica pe partea de logistica, de mobilitate. Nu am vrut insa un concurs care sa fie usor pentru mine, ci frumos pentru participanti. Traseul ramane de 170 de kilometri. Va suporta insa mici modificari in sensul ca vrem sa inlocuim portiunile de asfalt, aproximativ 20 de kilometri, cu drumuri forestiere si poteci” a declarat pentru aimx.ro Cozmin Ardelean.

Andrei Tale, locul 1, Apuseni Ultra Race 2017 pentru aimx.ro :  „Da, sigur ca as repeta experienta Apuseni Ultra. Mi-a placut mult traseul, zona, organizarea. Doar ca de multe ori, trebuie sa alegi doar una, maxim doua curse de 100 de mile intr-un an si iti doresti sa vizitezi si alte zone, alti munti, alte tari. Parca e mai greu sa iei decizia decat sa alergi cursa :))”

Organizatorii isi doresc in 2018 ca la start sa fie in jur de 100 de participanti. O sportiva experimentata din Austria a confirmat deja participarea. Cozmin Ardelean a subliniat faptul ca se va insita pe marcarea traseului. „Vom dubla marcajele cu stegulete. Avem in vedere sa crestem nivelul de beneficii pe care il dam participantilor si dorim sa le oferim mai mult suport in ceea ce priveste traseul. Vreau sa multumesc prin intermediul aimx.ro voluntarilor care au fost la aceasta prima editie si care au pus suflet si umarul la desfasurarea ultramaratonului.”

Ca si in acest an pe parcursul traseului concurentii vor avea 3 puncte pentru drop bag. Inscrierile se vor deschide in luna ianuarie.

Credit Photo: Facebook Apuseni Ultra Race