vineri, decembrie 1, 2023
AcasăCAMPIONIAtleta, Daniela Stanciu este calificată în finala de la înălţime la Europenele...

Atleta, Daniela Stanciu este calificată în finala de la înălţime la Europenele indoor

Atleta, Daniela Stanciu evoluează la cea de-a 37-a ediţie a Europenelor de sală. Vineri vor evolua în calificări alţi şase români: Gabriel Bitan (lungime), Mihai Dringo (400 metri), Robert Parge (400 metri), Andreea Taloş (triplusalt), Claudia Bobocea (1.500 metri), Lenuţa Simiuc (1.500 metri).

Atleta, Daniela Stanciu are finală europeană duminică în  „Atakoy Arena”. Gabriel Bitan se califică și el în finala probei de lungime la Campionatul European.

Daniela a trecut peste 1,91metri, s-a calificat cu al treilea rezultat, la egalitate cu Christina Honsel (GER) și cu Angelina Topic (SRB). Cristian Voicu a avuta al 19-lea timp la 800 metri. Cristina Bălan a sosit a 5-a în seria a doua ( cu al 27-lea timp per total) la 800m. Rareș Toader s-a clasat al 9-lea (primul în afara grupului de 8 calificați în finala probei de aruncarea greutatii, cu 20.15m. Răzvan Grecu s-a retras din calificările probei de triplusalt.

Cornel Grigore

 Gabriel Bitan se califică în finala probei de lungime la Campionatul European cu 8,03 cel mai bun frezultat al sezonului!

Gabriel Bitan s-a întrecut cu Dendy pentru victorie la Metz. Cu 7,94, românul a devansat șase sportivi și a fost pe doi la întrecerea de la lungime din Franța!

În 2021, Gabriel Bitan a fost primul finalist român la Europenele de Atletism la Torun.

Tot atunci, cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul cinci la săritura în înălţime.

Acum, România participă cu 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie). La start sunt 593 de atleţi din 47 de ţări, 301 la masculin şi 292 la feminin.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE