Dover, Marea Britanie: AU LUAT CINA CU REGELE CANALULUI

0
1038

Avram Iancu şi Paul Georgescu şi-au primit certificatele oficiale care atestă traversarea Canalului Mânecii conform regulilor stricte ale Aociaţiei.Premierea a fost oficiată chiar de Michael Read, Regele Canalului, 33 de traversări. Anual Dinner este GALA în care CSA, Channel Swimming Asociation, omologhează toate rezultatele sezonului.

   „UN MOMENT MULT ASTEPTAT”

  dover-avram  La Dover, în Marea Britanie, a avut loc la acest sfârşit de săptămână Anual Dinner. Este momentul festiv în care toţi înotătorii care au traversat  Canalul Mănecii sunt recunoscuţi în mod oficial de Channel Swimming Asociation. În prealabil sunt verificate rapoartele observatorilor (CSA este cea mai veche Asociaţie care guvernează traversările şi impune reguli stricte ), apoi certificate rezultatele. ” Observatorul de pe barca mea a oprit unul din batoanele cu care mă alimentam pentru a fi dus la analize”, a precizat Avram Iancu.
Bibliotecarul din Petroşani a povestit pentru aimx.ro cum s-a simţit la Anual Dinner. „M-am simţit excelent. A fost un moment de mult aşteptat după atâta trudă şi dorinţă. Au fost clipe speciale pentru mine. Mă bucur că am avut toată familia alături după atâtea luni petrecute, în Dover, singur. Mă mai bucur că revoluţia pe care am pornit-o dă roade şi îmi doresc ca foarte mulţi români să ajungă în această ipostază. ”
     Avram Iancu a fost felicitat atât de premierul Dacian Cioloş, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis pentru reuşita sa, dar şi pentru faptul ca a înotat pentru a strânge fonduri pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

” ÎN DOI ANI AS VREA SĂ ADUC O STAFETĂ DE ELEVI, DIN ROMÂNIA, CARE SĂ TRAVERSEZE CANALUL”

                                                                                                                                                                                                      paul-dover

   Alături de Avram, la Dover, a fost prezent şi Paul Georgescu, dublu campion la polo cu Steaua şi omul care deţine cel mai bun timp al unui român în Canalul Mânecii. Paul a fost desemnat şi reprezentant al CSA pentru România şi Europa de EST.

    „Nu au fost emoţii, ci mai mult un sentiment de mândrie că eram alături de legende ale Canalului Mânecii. Au fost în jur de 200 de persoane la Annual Dinner, o atmosfera distinsă şi oameni cu poveşti care mai de care mai interesante. L-am avut coleg, la masă, chiar pe primul surdomut din istorie care a reuşit traversarea Canalului şi care a fost şi el poloist. Culmea coincidenţei e că eu am înotat pentru Light Into Europe, o asociaţie pentru persoanele cu astfel de deficienţe. M-aş mai întoarce sa traversez doar dacă ar mai veni un român şi mi-ar bate recordul. Altfel, nu simt nicio motivaţie. Vreau însă, ca în doi ani, să formez o ştafetă din elevi care să realizeze o premieră pentru România”, a precizat Paul pentru aimx.ro.

Avram Iancu: 30 august 2016, 17 ore şi 56 de minute

Paul Georgescu: 14 septembrie 2016, 13 ore şi 36 de minute

    În 2016, înotătorul Nick Thomas, a murit în apele reci ale Canalului după un efort de 16 ore. Britanicul, înotător de anduranţă, a fost scos din apă inconştient cu aproximativ 1 km înainte de a atinge ţărmul Franţei.

 

RECORDURI 2016, CSA:

  • cea mai rapidă traversare: Chloe McCardel – Australia, 11 septembrie 2016, 8 ore şi 51 de minute
  • cea mai devreme traversare: Howard James – Marea Britanie, 16 mai 2016, 13 ore şi 13 minute
  • cea mai târzie traversare: Howard James – Marea Britanie, 3 noiembrie 2016, 11 ore şi 38 de minute, record doborât dupa 27 de ani