Avram Iancu: ”M-am decis! Particip la 6633 Arctic Ultra in 2019″

646

   Avram Iancu se intoarce la ultramaratonul 6633 din nordul Canadei. Bibliotecarul din Petrosani a facut anuntul in aceasta seara. Sportivul de mare anduranta a fost si la startul editiei prcedente. S-a oprit insa la kilometrul 77 dupa ce s-a accidentat. Arctic Ultra 6633 a devenit cunsocuta romanilor dupa ce Tibi Useriu a castigat de trei ori consecutiv competitia.

  Avram Iancu se pregateste in mod inedit de 6633 Arctic Ultra. Va strabate fix aceeasi distanta in Romania

„In această iarna de vis ma voi intoarce la 6633 Artic Ultra. Voi alerga pe fluviile inghetate din nordul indepartat al Canadei, in Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar catre Oceanul Artic”, a anuntat Avram Iancu.

37 de zile au mai ramas pana la startul celei de-a 11-a editie a 6633 Arctic Ultra. Concursul incepe pe 7 martie. Pana atunci Avram Iancu a ales sa se prgateasca intr-un mod inedit. Va strabate distanta din concurs, 620 de kilometri, pe drumurile Romaniei. Marti dimineata (29 ianuarie), va pleca de la Petrosani la Constanta.

„Ma simt increzator ca voi reusi sa termin cursa. Practic, de asta ma si duc. sa termin ceea ce am lasat neterminat. Este singura mea asteptare. Ma duc sa concurez cu mine insumi”, Avram Iancu in exclusivitate pentru aimx.ro

Imi voi lua la picior mai mult de jumatate din tara. Autostrazile sunt excelente dar parca, aidoma lumii virtuale, ne indeparteaza de lumea reala. Voi merge pe vechile drumuri dintre Pitesti si Bucuresti si apoi intre Bucuresti și Constanța. Voi lua pulsul arterelor neexplorate, inca, si cunoscand compatrioti”, a mai spus Avram Iancu.

Inotatorul care a parcurs toata lungimea Dunarii de la izvoare la varsare va trage dupa el o sanie incarcata cu 30 de kilograme.„Imi autoimpun sa ajung la Constanța in limita celor 9 zile cat e limita la 6633. Voi dormi numai afară in sacul de dormit”.

Autor: Vlad Lucian Arhire