Flavius Craciun si Marian Gitlan sunt medaliati in proba de sanie la Mondiale U23

0
967
Flavius Craciun si Marian Gitlan sunt medaliati in proba de sanie la Mondiale U23

Flavius Craciun si Marian Gitlan au castigat la Winterberg medaliile de bronz. Intrecerile din Germania au fost la Campionatul Mondial de Sanie. La categoria sub 23 de ani,  Marian si Flavius s-au intrecut pentru victorie cu echipaje din Rusia si Italia.

Flavius Craciun si Marian Gitlan au castigat in urma cu un an in premiera medalii pentru Romania!

Dublul format din Marian si Flavius Craciun s-a plasat anul trecut pe locul al treilea la Campionatul European de sanie pentru juniori. Concursul a fost organizat la Winterberg, tot in Germania ca si actualul Mondial U23. A fost atunci prima prezenta pe podium a sanierilor tricolori, bifata de Marian si de Flavius la Europene! Un cadou pentru Marian aniversat pe 21 Ianuarie. O alta veste buna s-a produs in ultimul weekend din ianuarie, acum cand cei doi tricolori au urcat din nou pe podium.

„Noi am avut o problema in prima mansa. In start aproape ne-am rasturnat. Ne-am redresat dar am avut probleme pe virajele 12,13,14, ultimele. A doua mansa a fost ok. Am recuperat. Eu am avut o problema dupa prima parte a sezonului la piciorul drept, fiindca „m-a batut” sania. Nu am putut sa particip cu Marian la primele etape.”– Flavius Craciun

Flavius Craciun, accidentat nu a putut sa concureze in acest sezon la Königssee si la Sigulda.  Ca sa nu acuze incontinuare probleme la picior, baietii au avut sania modificata .

” Am avut o aparatoare si asa am concurat la Winterberg. Ne-am fi dorit un loc secund! Ne ambitioneaza rezultatul pentru etapa de la Altenberg. Avem o etapa de Cupa Mondiala in weekend. Va urma etapa de la Oberhof. Ne vom intoarce pentru cateva zile acasa si apoi vom pleca in Rusia la Sochi.”-Flavius Craciun

Această medalie vine intr-un context  favorabil pentru practicantii sporturilor de iarna din Romania. In week-end-ul trecut alte echipaje romanesti au obtinut performante! A fost cucerita  medalia de aur la Campionatul European under 23, detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea