luni, februarie 26, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXSurpriza de proportii!!! Avram Iancu participa la Arctic Ultra 6633.

Surpriza de proportii!!! Avram Iancu participa la Arctic Ultra 6633.

   Avram Iancu participa la Arctic Ultra 6633. Hotararea a fost luata. Taxa este achitata. Antrenamentele din ce in ce mai dure sunt in plina desfasurare. Urmeaza facutul bagajelor pentru unul dintre cele mai provocatoare ultramaratoane de pe planeta: Arctic Ultra 6633. A fost egalat numarul de concurenti romani de la editia din 2016:3. Tibi Useriu a castigat de doua ori consecutiv concursul.

Este oficial! Avram Iancu participa la Arctic Ultra 6633,Canada.

 „Primul obiectiv este sa nu mor, al doilea sa ma intorc sanatos acasa, iar al treilea sa termin cursa”. Avram Iancu pentru aimx.ro

Avram Iancu participa la Arctic UltraAvram Iancu, omul care a inotat Dunarea, va infruta conditiile vitrege de la Cercul Polar. Avram Iancu va participa la editia jubiliara a concursului Arctic Ultra 6633: a zecea. O editie speciala a unei competitii in care gerul, vantul, salbaticia locurilor si distanta (563 de kilometri) sunt obstacole greu de imaginat. S-a remarcat mai ales prin proiectele sale privind inotul. A fost primul om din istoria Romaniei care a incercat sa traverseze Canalul Manecii, iar la a 4-a incercare a reusit sa „lege” Anglia de Franta. In 2017 a devenit primul om de pe glob care reuseste performanta de a inota Dunarea de la izvoare la varsare fara costum de neopren. A fost nominalizat pentru aceasta reusita la titlul de „Man of the Year” in ceea ce priveste inotul in ape libere.

Din „iadul de gheata”, Canalul Manecii, Avram Iancu participa la Arctic Ultra 6633.  

„Simt ca Avram Iancu trebuie sa fie acolo si sa aduca contributia sa la evidentierea Romaniei. Ma duc umil. Nu stiu daca ma fascineaza ceva. Totul imi inspira respect, un respect enorm. Ma atrage ca se desfasoara in conditii extreme, ca este a zecea editie si ca anul acesta romanii sarbatoresc 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat Avram Iancu pentru aimx.ro.

Avram a inceput antrenamentele pe 1 noiembrie 2017. Atunci i-a incoltit ideea de a participa la Arctic Ultra 6633:„Este un mediu cu totul nou pentru mine. O cursa despre care stiu totul, dar despre care s-ar putea sa nu stiu nimic. Este o cursa cu totul extrema, cu dificultati. Cele 89 de zile petrecute pe Dunare constituie un boost moral. Sunt foarte increzator, dar in acelasi timp privesc cu foarte multa seriozitate aceasta cursa. Este cursa tuturor posibilitatilor in sens rau.”

Avram Iancu s-a antrenat in Muntii Parang la peste 2000 de metri altitudine.

„Am trecut prin iadul de gheata fara costum de neopren. Cand simti frigul si esti doar in slipi nu ai unde sa fugi. Nu ai ce decizie sa iei. Trebuie doar sa induri si sa suferi. La Arctic Ultra 6633 exista si avantajul echipamentului. Istoria ne va arata deznodamantul participarii mele.”

Avram Iancu participa la Arctic UltraAvram Iancu a povestit pentru aimx.ro primele antrenamente cu sania:„Este un sentiment ciudat cand te inhami la acea sanie. Dupa primul antrenament am avut dureri in zona soldului, acolo unde este presiunea. A trebuit sa trec prin procesul de adaptare, de transformare. E ca si la animalele care trag la jug. Degeaba un bou este puternic daca nu are ceafa formata, batucita. Am ajuns sa merg pe strada un pic aplecat de la jumatate in sus.”

Avram Iancu despre:

cei trei romani care au participat pana acum la Arctic Ultra 6633: „Vreau sa le multumesc lui Vlad Tanase, lui Andrei Rosu si Tibi Useriu ca au scris deja istorie. Il felicit in mod special pe Tibi Useriu care a castigat de doua ori aceasta competitie.”

presiunea rezultatului: „Nu simt presiune. Vreau doar sa termin cursa si sa-mi aduc contributia pentru a intari reprezentarea Romaniei. Unul dintre motivele pentru care ma duc este de a intari traditia romaneasca acolo.”

ce il sperie cel mai mult: „Repausul. Timpul petrecut in repaus. Nu alergarea in sine va fi o problema, ci repausul. Acel timp poate sa te coste chiar viata.”

ce crede familia lui:”Familia nu este foarte fericita de dorinta mea de a participa la Arctic Ultra 6633. Au citit cartile lui Vlad Tanase si Tibi Useriu. Nimeni nu este incantat. Simt insa ca trebuie sa fiu acolo. Mi-au trebuit cateva luni sa ma hotarasc.”

3 romani si-au anuntat prezenta la Arctic Ultra 6633, editia 2018: Florentina Iofcea, Levente Polgar si Avram Iancu. aimx.ro v-a informat in exclusivitate la momentul respectiv despre deciziile lor. Cei mai numerosi sunt sportivii din Zimbabwe:6. Mai multe detalii despre concursul extrem puteti afla de aici.

Inainte si in timpul competitiei, cu startul pe 9 martie, aimx.ro va va informa prompt cu tot ceea ce fac sportivii romani in timpul cursei.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE