Bilant Erztrophy-schi alpinism cu romani in top la nivel european

782
Bilant Erztrophy-schi alpinism cu romani in top la nivel european

Bilant Erztrophy dupa trei zile de concurs, vineri sprint, sambata vertical si duminica individual in Austria. Un eveniment international de top la Bischofhofen inainte de Campionatul National de individual la Sinaia si apoi Campionatul European din Italia ( in Sicilia). De notat aparitia in Top 10  la individual pentru Silviu Manea fix in fata fratelui sau Rares. Individualul a contat si pentru stabilirea campionilor nationali in Austria si Germania!

Bilant Erztrophy Hochkönig Alpencup 2018 dupa cele 3 probe: sprint, vertical si individual.

1. HERRMANN Jakob,  Austria SC Werfenweng
2. KOVAČIČ Luka, Slovenia Dynafit / TSK Olimpik Dynafit / TSK Olimpik
3. BRANDNER Alex, Austria SC Bischofshofen Fischer Sports
4.  ŠIARNIK Jakub, Slovacia Scarpa Slovak Skimountaineerig Association
5.  MANEA Rares, Romania Dinamo Skimo Team

In clasamentul combinat au terminat pe 16 Silviu Manea si pe 54 Dan Ionut Galiteanu de la Steaua. Au fost 124 de concurenti. Romanii si-au verificat potentialul si vizeaza varful de forma la Europeanul de la Etna.

„Vreau sa particip la proba de sprint din cadrul Campionatelor Europene. Este proba mea favorita. Imi doresc sa-mi inchei cariera internationala cu aceasta ultima proba. Apoi ma focusez pe cariera de antrenor. Decizia finala va fi luata de antrenorul lotului si de catre federatie in legatura cu cine va merge si la ce probe va participa.”- Dan Ionut Galiteanu
La seniori Rares Manea a ocupat locul 14 la sprint (32 concurenti). Loc 11 la vertical(51 concurenti) si locul 11 la individual (66 concurenti). Rares Manea este singurul senior care a punctat in toate cele 3 zilele.
Silviu Manea a fost pe locul 7 la sprint (32 concurenti). Nu a mai reusit sa prinda finala dupa ce a avut o problema cu echipamentul si astfel nu a reusit sa-si apere cele doua podiumuri din 2016 si 2017. A obtinut locul 10 la individual (66 concurenti) si 15 la general.
Galiteanu Ionut a fost pe locul 10 la  sprint (32 concurenti). Dan Ionut asteapta o confirmare din partea organizatorilor.

Bilant Erztrophy in ierarhia combinata la cadeti-juniori. Romanii au dominat!

Hochkönig Erztrophy – Alpencup 2018 Jugend männlich
1. COLTEA George, ROMANIA, junior Dinamo Skimo Team
2.  JINGA George, ROMANIA, cadet  Dinamo Skimo Team
2.  SURDU Constantin, ROMANIA, cadet Dinamo Skimo Team
4.  BLAJ Dragos, ROMANIA, junior Dinamo Skimo Team
4. COTINGHIU Petrut, ROMANIAM cadet  Dinamo Skimo Team
6. TODOROV Nikola Bulgaria, cadet
7.  MAYER Andreas, cadet austriac
Au fost 22 de sportivi clasati.

Rezultatele complete aici.

George Coltea a castigat intrecerile din fiecare zi.

” Sprintul a fost o proba grea dar interesanta. M-am simtit bine pe tot parcursul traseului. Am concurat la vertical, dupa sprint,  care este una din probele mele preferate, foarte tehnica de altfel. Pentru proba de individual, duminica am  sperat la un rezultat foarte bun. – George Rares Coltea