Avram Iancu este in plutonul fruntas la Arctic Ultra 6633. S-a trecut de Cercul Arctic.

761

Avram Iancu se afla in plutonul fruntas in ultramaratonul Arctic Ultra 6633. Mai precis pe locul 2. Startul cursei s-a dat joi seara, la ora 20.30, ora Romaniei. Primii 4 concurenti de la cursa de 611 kilometri sunt impanziti pe o distanta de doar 800 de metri. Ultramaratonistul din Cluj Napoca, Vlad Adrian Crisan se afla cel mai in fata. El este primul in cursa mica:192 de kilometri. 

Avram Iancu a trecut de kilometrul 65. Urmeaza una dintre cele mai dificile portiuni ale ultramaratonului arctic: traversarea muntilor. Concurentii pot fi expusi unor conditii meteorologice severe

Concurentii din plutonul fruntas au trecut de mult deja de primul Check Point aflat la kilometrul 36. Francezul Didier Da Costa a plecat primul, urmat imediat de Avram Iancu si de Patrcik O”Toole. Pe locul 4 se afla David Hirschfield (situatia este de la ora 9.00, ora Romaniei). Toti cei 4 se afla intr-un interval de mai putin de un kilometru. Avram Iancu era la aproximativ 200 de metri in spatele francezului.„Voi incepe temperat. Pentru mine cursa incepe dupa 24 de ore” spunea petrosaneanul pentru aimx.ro.

Urmatorul Check Point este la kilometrul 114. Plutonul fruntas se afla in aceasta dimineata (seara in Canada) la kilometrul 65. Urmeaza una dintre cele mai dificile portiuni din traseu: intre kilometrii 83 si 92. Vantul care sufla cu putere este in acea zona principalul dusman.

Nimeni nu a abanodnat pana in acest moment.

Autor: Vlad Lucian Arhire