Claudia Bobocea are un nou cel mai bun rezultat personal la 1500 metri!

446
Claudia Bobocea are un nou cel mai bun rezultat personal la 1500 metri!

Claudia Bobocea are un nou moment bun in cariera, a alergat  4:02,27 pentru cel mai bun rezultat personal la 1500 metri! Claudia Bobocea a terminat pe 8 cursa Diamond League de la Londra si a realizat baremul olimpic! Intrecerea a fost castigata de Laura Muir.

Claudia Bobocea are un nou rezultat de top. Atleta antrenata de Valentin Anghel a realizat baremul olimpic la 1500 de metri!

Britanica Muir a castigat in  3:58.25! Winny Chebet din Kenya a fost pe 2 in 3:59.93. Top 3 a fost completat de canadianca Gabriela Debues-Stafford cu finish in 4:00.26.

In mai sportiva antrenata de Valentin Anghel a concurat la IAAF World Challenge de la Nanjing. Claudia Bobocea a terminat concursul din China pe locul 8. Claudia a alergat 4:05.10 minute, ceea ce reprezenta un nou rezultat de referinta. Gudaf Tsegay (Etiopia)  a castigat in 3:59.57. Pe doi a fost Axumawit Embaye (Etiopia) cu finish in 4:00.17. Podiumul a fost completat de Sifan Hassan (Olanda) care a alergat  4:00.53.

Claudia Bobocea are un nou cel mai bun rezultat personal la 1500 metri!Valentin Anghel a vorbit despre performanta Claudiei pentru Federatia Romana de Atletism„La Londra a fost o vreme excelenta, un stadion arhiplin, iar Claudia s-a simtit foarte bine. Venim dintr-un stagiu de pregatire la altitudine, in Font Romeu (Franta). Marți (16 iulie) am concurat intr-o intrecere la Sotteville de Rouen (4:08,70), tot in Franta. Chiar am avut putin emotii, pentru ca trecerea de la altitudine la ses, ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, insa, cred ca pe ultima parte a cursei Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucurosi.”

Claudia Bobocea si Valentin Anghel au urmatorul obiectiv tabilit pentru Campionatele Nationale ale seniorilor intre 30 si 31 iulie la Pitesti.

Pe AIMX puteti citi AICI si despre castigatorul primei medalii adusa Romaniei la Europenele de Atletism U20 de la Boras!

Autor: Ovidiu Pețenghea