Biathlon Race of Legends! Intrecerea campionilor la Biatlon in Belarus

0
773
Biathlon Race of Legends! Intrecerea campionilor la Biatlon in Belarus

Biathlon Race of Legends a fost o cursa demonstrativa in cadrul Campionatului European. A fost o cursa dupa modelul intrecerii anuale de pe arena de fotbal a celor de la Shalke. A fost o stafeta mixta. AIMX a apelat la parerea specialistului. Denis Serban Georgian a vorbit despre intrecerea de la Minsk si despre obiectivul lui pe care il are la Mondiale.

Biathlon Race of Legends eveniment comentat de biatlonistul Romaniei, Denis Serban Georgian.

„Au fost la start 10 echipe care au concurat. Proba a fost de stafeta mixta single. Startul competitiei a fost de tip  Mass Start. Au plecat fetele prima data. Fiecare a facut cate doua tururi, dar alternat. Au tras din pozitia culcat dupa care au predat stafeta baietilor. Baietii au facut o tura au tras din pozitia culcat. Apoi fetele au tras din picioare, au urmat baietii si tragerea din pozitia picioare si apoi cateva sute de metri sprint pana la pozitia de Finish.”-Denis Serban Georgian

A fost o intrecere intensa, scurta, cu doua ture pentru fiecare concurent pe stadionul din Minsk. Tura de penalizare a fost ca la stafeta mixta single jumatate din tura normala ( 75 de metri). Au castigat reprezentantii gazdelor. Scardino si Sergey Novikov s-au impus in fata tandemului  Daria Domracheva – Ole Einar Bjoerndalen. Diferenta a fost de doua secunde.

”Principalii favoriti Domracheva si Bjoerndalen au ratat la ultima tragere, trei cartuse a ratat Ole Einar din pozitia picioare. Sergey Novikov a ratat un singur cartus. Bjoerndalen nu a mai putut sa recupereze .Aceasta a fost o cursa demonstrativa. Pana la finalul sezonului mai este Campionatul Mondial. Este cea mai importanta competitie din acest an!”Denis Serban Georgian

In prima saptamana din martie incep intrecerile la Campionatele Mondiale de Biatlon din Suedia. Competitia este organizata la Ostersund. Denis Serban Georgian va participa impreuna cu George Buta, Cornel Puchianu si Raul Flore. La fete sunt asteptate sa participe Eniko Marton si Larisa Cotrus. Raul Flore o sa participe la Campionatul European pentru juniori iniante de Ostersund, la intrecerea din Norvegia.

Autor: Ovidiu Pețenghea