Romania are medalii la Sambo. Judoka Bodirlau a povestit ce l-a atras la Sambo!

539
Romania are medalii la Sambo. Judoka Bodirlau a povestit ce l-a atras la Sambo!

Romania are medalii la Sambo in turneul international de la Minsk. Delegatia Romaniei a incheiat a treia zi de concurs cu o medalie de bronz. Cristian Bodirlau, legitimat la CSA Steaua a povestit cum a castigat medalia de bronz. In prima finala, pentru Romania a venit si medalia de argint la categoria 48 kg. Mihaela Chiss de la Faru Constanta a urcat pe podium. Cea mai buna veste a venit de la Daniela Poroineanu, legitimata la CS Dinamo. Daniela a castigat medalia de aur la categoria 56 kg.

Romania are medalii la Sambo! Cristian Bodirlau a vorbit pentru AIMX despre concursul din Belarus!

Practicant de judo la Dinamo, Cristian Bodirlau a schimbat clubul si concureaza pentru Steaua. Continua sa faca performanta si alterneaza concursurile de Judo cu Sambo. In 2014, o noua sectie se infiinta la Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti”! Sambo este un stil de lupta spectaculos! Imbina tehnici din judo si alte lupte traditionale mondiale.

„Sambo era Judo pana in anul 2004! E judo pe regulamentul vechi(prize pe picioare,chiar si luxari pe picioare) e putin mai dur!”-Cristian Bodirlau

Cristian Bodirlau a vorbit despre startul competitional in 2019!

„E un inceput de an,bun! Cel mai greu meci a fost in turul 2 cu un sportiv din Turkmenistan. Am pierdut prima confruntare in Belarus, iar adversarul meu a ajuns  pana in finala. Si meciul pentru medalia de bronz a fost greu. Am luptat contra campionului de anul trecut de la acest turneu! Una peste alta,e un an bun si sper sa fie in continuare ca mai am cateva obiective importante pe 2019!”-Cristian Bodirlau

Cristian Bodirlau va participa la Campionatul National de Judo din 24 martie la Iasi. Cristian va reveni la Sambo pentru Campionatul National din 5 aprilie. Bodirlau va lupta la Bucuresti. Nationalele de Sambo sunt programate pe 5-6 aprilie iar europenele de politie sunt intre 9-13 mai. Campionatul European este programat la Gyor(Ungaria).

Autor: Ovidiu Petenghea