Sanda Belgyan e pregatita pentru o noua medalie de aur si „personal best”!

0
1417
Sanda Belgyan e pregatita pentru o noua medalie de aur si

Sanda Belgyan e pregatita de Nationale! Examenul de la Balcaniada a reprezentat o noua etapa spre Europene, iar medaliile se aduna in palmaresul sportivei Melintiei Macelaru. Legitimata la CSU Cluj Napoca, Sanda vrea sa-si imbunatateasca recordul personal, 56,69 la 400 de metri garduri.

„Doamna antrenoare este cea care m-a facut sa ajung pana aici, trebuie sa multumesc si familiei care ma sustine mereu si Clubului.”- Sanda Belgyan

Sanda Belgyan e pregatita de 400 de metri si 400 de metri garduri la Nationale, dupa ce la cea de a 71-a editie a Campionatelor Balcanice,  la Stara Zagora (Bulgaria) a castigat medalia de aur. 

„M-am simtit foarte bine pentru ca am reusit sa cobor sub 57 de secunde la garduri pentru care ma chinui de mult. Sunt bucuroasa pentru ca am reusit sa fac baremul individual pentru Campionatele Europene care sunt foarte imprtante.”

Din 16 tari participante, Romania a acumulat 23 de medalii (9 de aur, 8 de argint și 6 de bronz) si a castigat evenimentul, detalii aici.

Sanda Belgyan si-a adjudecat medalia de aur la proba de 400 m garduri, reusind si un record personal cu 56,69 (imbunatatit de la 57,97). Sanda s-a calificat pentru Campionatele Europene de seniori, din august, din Berlin.  Belgyan a urcat pe prima treapta a podiumului cu stafeta de 4×400 m (3:33,56). Sanda a concurat impreuna cu Bianca Razor, Camelia Gal si Cristina Balan.

Sanda a povestit pentru AIMX, cum depaseste momentele din aceasta perioada incarcata.

„Prin refacere, mai mult somn, medicatie si masaj. Joi si vineri am Campionatele Nationale si sunt pregatita. Voi alerga 400 plat si 400 metri garduri si vreau sa fac cel mai bun rezultat personal la amandoua. La 400 metri garduri vreau sa castig, vreau si la 400 plat dar vom vedea. Junioara noastra tot din Cluj Andreea Miklos este foarte tare si incerc cat de mult pot sa ajung la timpul cel mai bun.”

Sanda Belgyan se gandeste la Europene. Pana atunci are in program Nationalele.

„Dupa Nationale voi avea cateva zile de pregatire in Cluj si o sa ma intorc in Bucuresti pentru plecarea la Campionatele Europene. Acolo vreau sa fac finala daca alerg timp bun voi fi acolo. Am adversare senioare din Elvetia, Marea Britanie si adversara mea de la Balcaniada, turcoaica pe care am invins-o.”

Autor: Ovidiu Pețenghea