Buceanu si Bontiu alearga de 14 zile la Atena. Cristi Borcan e pe locul 1 la 72 de ore

617

Nicu Buceanu si Adrian Bontiu continua efortul inuman in cadrul Festivalului International de Ultramaraton de la Atena. Sunt primii ultramaratonisti romani care trec de „bariera” celor 10 zile de alergare. Provocarea extrema se va incheia duminica, la ora 14, ora Romaniei. In paralel a inceput si cursa de 72 de ore. Romanul Cristi Borcan este liderul clasamentului. 

Buceanu si Bontiu au intrat in ultimele 48 de ore de alergare la Atena 

Buceanu si BontiuAu inceput sa alerge pe 18 ianuarie. Se vor opri duminica, pe 3 februarie. Buceanu si Bontiu isi testeaza in continuare limitele pe bucla de 1 kilometru din fostul parc olimpic din Atena. Si in concediu ar fi o provocare sa rezisti, intr-un singur loc, timp de 16 zile. E greu de explicat in vorbe sau de comparat un astfel de efort gigantic. Nicu Buceanu (foto) a alergat 1433 de kilometri (ora 18). Ar fi ajuns pana la Munchen daca ar fi plecat din capitala Romaniei. Ultramaratonistul se afla pe pozitia a doua. Are cu 122 de kilometri mai putin alergati fata de liderul grupului de 6 din cursa de 1000 de mile: polonezul Zuk.

Buceanu continua duelul cu Zuk la 9 luni distanta. In cursa de 10 zile din Statele Unite ale Americii (aprilie 2018), bucuresteanul ii „fura” lui Zuk pozitia a treia dupa un adevarat thriller. „Este apogeul carierei mele dupa 25 de ani de atletism”, spunea atunci, pentru aimx.ro, cel care detine cea mai buna performanta romaneasca la 10 zile: 1089,2 kilometri. Ziua a 13-a a fost cumplita pentru Nicu in concursul de la Atena.”Declar ziua de ieri cea mai grea din toate cele 14 trecute pana acum: atat mental, cat si fizic. Azi sunt mult mai bine”, a precizat alergatorul de 40 de ani.

Adrian Bontiu e in fata unei cifre magice: 1000 de kilometri alergati 

Ultramaratonistul din Reghin ocupa locul 4 in cursa de 1000 de mile. Este un concurs in care a doborat doua recorduri personale: de timp petrecut in concurs si de kilometri. Vineri seara, la ora 19, Bontiu mai avea 6 kilometri pana la bariera de 1000 de kilometri.

In paralel a inceput si cursa de 72 de ore din cadrul aceluiasi Festival. 7 alergatori sunt inscrisi in concurs. Lider este romanul Cristi Borcan cu 175 de kilometri alergati la 27 de ore de la start. Cristi este „urmarit” de grecul Michail Maipas, cu 151 de kilometri parcursi.

Autor: Vlad Lucian Arhire