Se aprind frontalele in Bucovina. 500 de alergatori poti fi urmariti LIVE pe traseu

453

5 curse sunt in calendarul primei editii a competitiei de alergare montana Bucovina Ultra Rocks. Primul start este la miezul noptii de vineri spre sambata in ultramaratonul de 105 kilometri. Sportivi importanti au ales sa onoreze prima editie a concursului de la Campulung Moldovenesc. Robert Hajnal se pregateste la fata locului de peste o saptamana. In premiera pentru Romania concurentii de la toate probele pot fi urmariti LIVE. „In sfarsit a luat cineva taurul de coarne”, a declarat pentru aimx.ro Andrei Soveresan unul dintre participantii de la cursa lunga.

Paul Smereciuc , organizatorul Bucovina Ultra Rocks: „Va fi cea mai tare alergare montana a anului din Romania daca nu se intampla nimic prevazut”

Concurentii au inceput sa soseasca la Campulung Moldovenesc inca de miercuri. Printre cei care vor participa la cele 5 curse cu trasee intre 15 si 105 kilometri se numara Robert Hajnal, Cristi Manole (loc 2 circuit Spain Ultra Cup 2019), Catalin Sorecau (detinatorul recordului la Via Maria Theresia ), Bartha Balint ( castigator Transilvania 100k), Adrian Toma, Alex Cosmin Petrut (in primii 20 la Tor des Geants), Cristina Ana Constantin (lotul national de ultra), Istvan Szokolszki, Leo Mitrica, Andrei Preda, Cristi Mosoiu, Nicu Balan, Andrei Ivanescu, Andrei Țale sau Ianco Slovak. Si alegatorii de sosea Claudiu Gorgan si Nicolae Soare se vor afla la start.

Robert Hajnal la antrenament cu fiul salvamontistului si ultramaratonistului Sergiu Bersan, Campulung Moldovenesc

„Vom fi in permanenta pe traseu. Avem in jur de 100 de voluntari. Am fost impreuna cu jandarmeria montana pe la stanile care se intersecteaza cu traseul si ciobanii au fost informati de concurs si ca trebuie sa si tina legati cainii. Nu va fi niciun fel de problema. Vremea se anunta calduroasa cu maxime pe timp de ziua pana la 26-27 de grade”, a declarat pentru aimx.ro Paul Smereciuc, organizatorul Bucovina Ultra Rocks.

Paul a vorbit si depsre cel mai frumos view de pe traseu: „De el vor avea parte concurentii de la cursele de 80 si 105 km. E un triunghi al andurantei cu 3 varfuri: Pietrosul Bistritei, Giumalau si Rarau. Din fiecare varf le vezi pe celelalta doua. Stii pe unde ai umblat si vezi ce urmeaza”.

“Golgota” alergtorilor va fi urcarea de pe Pietrosul Bistritei : 4 kilometri cu o diferenta de nivel de 1200 de metri. Cea mai mare altitudine la care vor ajunge concurentii este pe varful Giumalau, 1857 de metri.

„Nu sunt în cea mai bună formă, dar sper sa reusesc sa termin sub 15 ore. Eram în formă prin martie, dar cum s-au anulat toate concursurile si la cum a fost anul asta, am pierdut din ea. Prin zona am mai alergat doar în Arc peste Carpați, deci nu stiu foarte bine locurile. În sfârșit cineva ia taurul de coarne si avem cronometrare așa cum trebuie. Felicitări organizatorilor, felicitări lui Paul!” , a transmis ultramaratonistul Andrei Soveresan cu cateva ore inainte de start.

Peisaj de pe traseul Bucovina Ultra Rocks

Tot pentru ultra a venit tocmai din Spania si Cristina Constantin: „M-am antrenat doar pe ultima suta de metri. Am venit sa ma bucur de cursa si sa termin orice ar fi. In Spania am avut parte de restrictii majore in timpul pandemiei de coronavirus. Timp de doua luni si jumatate am avut voie sa iesim din casa doar pentru cumparaturi”, a spus si Cristina pentru site-ul nostru.

Pe pagina aimx.ro de facebook, dar si pe site va vom tine la curent cu ceea ce se intampla la Bucovina Ultra Rocks.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre victoria lui Peter Herman la Night Cross Chalenge, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire