Running Camp by Run Transylvania – un format de succes pentru alergători

861
Running Camp by Run Transylvania – un format de succes pentru alergători

Running Camp by Run Transylvania – un format de succes pentru comunitatea alergătorilor din România și de peste hotare. Echipa Run Transylvania a decis să reia organizarea taberelor de alergare. Este un format cu totul neobișnuit pentru comunitatea de alergare din această zonă a Europei. Prima tabără din acest lanț de evenimente a demonstrat că această comunitate, tânără dar expermentată, a găsit “leacul perfect” pentru cei afectați de lipsa munților și a competițiilor.

Running Camp by Run Transylvania a oferit participantilor trei zile de alergări în inima Transilvaniei.

Toți sportivii de la Running Camp Piatra Craiului by Run Transylvania au avut câteva zile de alergare. Traseele au fost prin Piatra Craiului.

Running Camp by Run Transylvania – un format de success pentru alergători

Au fost create două grupuri de participanți, fiind primii care au explorat porțiuni a ceea ce urmează să fie Prima Ediție Ultramaraton Piatra Craiului. Competiția va fi organizată în 2021 de către Run Transylvania.

Sportivii cu un grad de pregătire mai avansat, conduși de alergătorul Grigore Mocreac, au alergat pe un traseu de 30 de kilometri cu 1600 metri diferență de nivel. Ceilalți sportivi, conduși de alergătorul Gabriel Gojan și salvamontistul  Lolu Ciprian, și-au depășit limitele într-un traseu  de 18 kilometri cu 1200 metri diferență de nivel.

Co-fondatoarea Alina Laura Blanaru a participat pentru prima dată în calitate de alergătoare începătoare pe un traseu montan alături de ceilalți participanti.

Running Camp by Run Transylvania – un format de success pentru alergători

17,94 km, 6 h 29 min este recordul Alinei in alergare montană, cu o diferența de nivel de 1700 m.
”A fost o tabăra de vis, cei mai faini participanți și cele mai tari provocări! Mulțumesc minunaților mei colegi pentru aceste momente deosebite! “ a declarat Alina Laura Blanaru

Cel mai așteptat moment  de către sportivi a fost prima lor competiție oficială de alergare de anul acesta.

Un traseu de 7 kilometri cu o diferență de nivel pozitivă de 400 de metri. Cei mai rapizi au fost, Cornel Buliga  cu timpul de 38 minute și 22 secunde,  Alin Radu (42.52) și Mihai Spatariu (47.58) la masculin open.

La feminin  Dana M.Ivasc a terminat prima dupa 49 de minute. Tina Van der Vyver  din Elvetia a fost pe doi (50.39). Ecaterina Ciobanu a incheiat pe 3 ( 54.52). Medaliile oferite de Banca Transilvania au rasplatit alergătorii care au finalizat cursa.  

Cei mai rapizi sportivi de la competiție au fost premiați cu articole sportive de la partenerii On România 

Pe AIMX aflați aici vești despre înotătorul Robert Glință!

Autor: Ovidiu Pețenghea