Ibolya alearga de 8 ani si castiga acum Night Cross Challenge la categoria de varsta

134
Ibolya alearga de 8 ani si castiga acum Night Cross Challenge la categoria de varsta

Ibolya Torok s-a impus la Crosul de noapte la categoria 30-45 de ani. Per total a fost pe locul 3. Torok s-a plasat la general dupa castigatoarea Madalina Florea si Diana Panta. Night Cross Challenge a fost organizata in incinta Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ”ASTRA” din Sibiu. Au fost respectate restrictiile impuse de autoritati: numar limitat de participanti, masurarea temperaturii. Accesul concurentilor in incinta muzeului s-a facut cu maxim o ora inainte. Startul s-a dat la intervale de 15 secunde. Startul si finishul au fost in zone diferite evitand astfel eventualele aglomerari.

Ibolya Torok a urcat pe podiumul de premiere la intrecerea nocturna de alergare a Sibiului.

”Totul a fost organizat si a decurs perfect. Au fost doua probe: proba hobby de 4.5 kilometri respectiv proba pentru avansati de 9 kilometri. A fost un traseu destul de solicitant cu mai multe curbe si urcari. Am reusit sa obtin un loc pe podium (38.01) alaturi de atleta sibiana Panta Diana (37.17) si sighisoreanca Florea Madalina (34.50). ”-Ibolya Torok

Ibolya alearga de 8 ani si castiga acum Night Cross Challenge la categoria de varsta

Cateva cuvinte despre cariera de alergatoare. Reperele, cele mai importante curse alergate si rezultatele obtinute de Ibolya Torok.

”Am inceput sa alerg din intamplare relativ recent, pe la mijlocul anului 2012. Alergarea de placere a devenit o pasiune! Atmosefera concursurilor, socializarea cu concurentii si nu in ultimul rand provocarile au condus la rezultate din ce in ce mai bune.”-Ibolya Torok

Ibolya Torok a castigat concursuri in tara si in strainatate. Ii plac atat alergarile montane cat si cele pe sosea.


Principalele realizari de la concursurile de mare anvergura sunt: locul III la Maratonul International din Cluj-Napoca. A concurat in proba de semimaraton. A obtinut locul I la Campionatul National de cros in echipa. In ultimii ani a participat si la Campionatele Masters. In 2019 a devenit dubla campioana nationala la proba de 5000 respectiv 10 000 metri. A obtinut de asemenea locul III la Campionatul European din Venezia cu echipa. Incepand din 2019 este legitimata la CSM Cluj-Napoca.

Ibolya alearga de 8 ani si castiga acum Night Cross Challenge la categoria de varsta


”In timpul crizei din acest an mi-au lipsit atat alergarile de viteza pe pista de atletism, cat si cele lungi in padure. M-am antrenat acasa pe o banda de alergare, incercand sa mentin un ”pace” cat mai bun. Dupa starea de urgenta am putut sa continui antrenamentele aproape de unde le-am lasat.
In perioada asta incerta inca nu am planificate alte concursuri, voi vedea cum evolueaza situatia si cum pot sa ma sincronizez cu familia si cu serviciul. Daca totul decurge relativ bine voi participa la Campionatul National de Semimaraton in cadrul Maratonului International din Cluj-Napoca. Ma gandesc si la concursurile mele preferate: Trascau Trail Race, Faget Tour, Ascotid Trail Race etc. ”-Ibolya Torok

Pe AIMX aflati aici vesti si despre cele 5 curse din calendarul primei editii a competitiei de alergare montana Bucovina Ultra Rocks.

Autor: Ovidiu Pețenghea