Vecinii bulgari vor gazdui in premiera o etapa din Cupa Mondiala de Skyrunning in 2021

48

13 curse pe 3 continente. Asa arata calendarul Cupei Mondiale de Skyrunning anul acesta. Prima etapa ar urma sa se desfasoare pe 16 aprilie, in Japonia, iar ultima pe 16 octombrie, in Italia. Si Bulgaria va gazdui in premiera o etapa de Cupa Mondiala, in data de 11 septembrie, in celebra statiune de ski Bansko. Alergatoarea Denisa Dragomir a terminat pe locul 5 in ierarhia mondiala sezonul din 2019, dupa ce a participat la doar 3 etape.

Pandemia a anulat anul trecut in totalitate Cupa Mondiala de Skyrunning.

5 etape din calendarul pe anul 2021 reprezinta o premiera. Cea mai apropiata de granitele Romaniei se tine la Bansko, in Bulgaria, pe 11 septembrie. Cursa are 33 de kilometri, cu 3300 de metri altitudine si se desfasoara in cadrul competitiei Pirin Ultra, ajunsa la a cincea editie.

Etapa din Andora, Comapedrosa propune cea mai scurta distanta: 21 de kilometri, in timp ce cea mai lunga cursa se tine in Norvegia, Tromso race: 57 de kilometri, + 4400. Detalii despre intregul calendar gasiti, aici!!!

  Romanca Denisa Dragomir s-a clasat pe locul 5 in ierarhia Cupei Mondiale de Skyrunning 2019. Alergatoarea din Romania a impresionat pe final de sezon: a participat la 3 din ultimele 5 etape. Doua le-a castigat, inclusiv marea finala, iar in cea mai extrema cursa din circuit a terminat pe locul 3. 

Denisa Dragomir a incheiat 2019 in TOP 5 in lume cu doar 3 curse alergate in Cupa Mondiala.

Toate amanuntele le gasesti intr-un articol aimx.ro din 6 noiembrie 209, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Skyrunning facebook, Pirin Ultra Facebook