Daniela Schiopu a facut atletism de performanta, iar acum „simuleaza” Arctic Ultra 6633 in Germania

0
874

Daniela Schiopu are 47 de ani si ar fi trebuit sa participe anul acesta la Arctic Ultra 6633, dar pandemia de coronavirus a anulat concursul. Nu a renuntat la visul sau si in viitor isi doreste sa ajunga in nordul indepartat al Canadei. „Nu stiu pentru cati kilometri, dar imi doresc sa fiu acolo” spune fosta atleta. Pana atunci va simula competitia in Germania, acolo unde munceste si locuieste momentan. Va parcurge 608 kilometri intre Hanovra si Munchen si cu scopul de a strange bani pentru Asociatia Magic.

Daniela Schiopu a facut sport de performanta la Steaua, la nivel de juniori

Are 47 de ani, dar se simte ca la 20. Debordeaza de energie si este hotarata sa duca la capat provocarea celor 608 de kilometri.

„Am practicat aruncarea discului și greutate. Cea mai importanta performanta a fost titlul de campioana nationala de junioare la disc. Aruncam aproximativ 14 metri la greutate si 40 la disc. Am cochetat mult și cu judo sau natatia. Sportul mi-a plăcut de mica, dar pe parcursul anilor și cu evenimentele care au mai fost la un moment dat am renunțat si m-am orientat catre alte domenii”.

Odata intrat microbul in sange, Daniela nu a mai scapat de el:

„Nu am mai practicat sport de performanta, dar am continuat sa fac miscare. Cea mai importanta distanta parcursa am făcut-o acum 6 ani pe coasta Amalfitana, in Italia: au fost in jur de 300 km in aproximativ 4 zile. Ca obiectiv este ultramaratonul 6633: nu stiu pentru cati kilometri, dar vreau sa fiu acolo”, a declarat Daniela pentru aimx.ro.

Pe 1 martie Daniela va pleca pe traseul Hanovra – Munchen

„Sunt pasionata de drumetiile montane si alerg zilnic in jur de 15-20 de kilometri. In aceasta provocare va fi alaturi de mine un columbian caruia i-am promis ca intr-o zi voi alerga un ultramaraton si in tara lui natala pentru copiii de acolo”.

Daniela Schiopu face parte din echipa ultramaratonistului Vlad Pop Crisan. El este singurul roman inscris in cursa virtuala Arctic Ultra 6633 din acest an. Clujeanul va lua startul pe 1 martie din fata Studioului Teritorial de Televiziune Cluj (TVR Cluj), pe traseul Cluj Napoca-Constanta.

Clujeanul isi doreste sa stranga bani pentru copiii bolnavi de cancer sustinuti de Asociatia Magic. In 2019 el a castigat cursa „scurta”, de 192 de kilometri, din cadrul Arctic Ultra 6633.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre performantele atletice romanesti din Franta, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire