Calificare pentru Rareș Andrei Toader la Jocurile Olimpice după un record național

152
Rareș Toader a câștigat Cupa Europei la aruncări de la Split!

Calificare pentru Rareș Andrei Toader la Jocurile Olimpice după un concurs fantastic la Brno. Aruncătorul a reușit un nou record național în Cehia, o performanță de 21.29 metri.

Calificare pentru Rareș Andrei Toader la Tokyo! Vâlceanul confirmă forma din acest an!

Calificare pentru Rareș Andrei Toader la Jocurile Olimpice după un record național

Pe 7 iunie, Toader a mai concurat în Cehia, atunci la Memoriál Josefa Odložila, Stadion Juliska. La Praga a aruncat 20.25, a urmat la Brno 21.29!

Anterior Rareș Andrei Toader Sportivul de la CS Dinamo a încheiat Campionatele Naționale de seniori de la Cluj-Napoca cu un record personal încurajator pentru Jocurile Olimpice. Atletul antrenat de Sorin Tirichiță a aruncat bila la 21,06 metri, egalând recordul național. Baremul olimpic este de 21,10 metri, 32 de aruncători în lume trebuie să-l îndeplinească, Rareș a făcut-o!

”Am concurat la Campionatul Național de seniori. Am făcut cel mai bun rezultat personal și am egalat recordul lui Andrei Gag avea tot 21.06!

Toader a câștigat în Croația cu un rezultat de excepție pentru România în prima zi a Cupei Europei la aruncări de la Split.

Întrecerile au fost pe stadionul Park Mladeži din Split. 17 sportivi români au fost înscriși în concurs, iar în prima zi cea mai bună performanță a țării noastre a reușit-o Rareș Toader, la aruncarea greutății. Cu o aruncare de 20,83 metri Rareș a realizat un nou cel mai bun rezultat personal! Pe doi a fost portughezul Francisco Belo (20,47 metri) urmat de britanicul Scott Lincoln (20,25 metri).


“M-am simțit bine și mi-a plăcut teribil locul de unde am aruncat. Mi-a plăcut și concurența cu nume puternice la Split”, a declarat Rareș Toader imediat după concurs pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Toader are în palmares și medalia de argint la Jocurile Olimpice de Tineret 2014 și la Campionatul European pentru juniori din 2015.

S-a apucat de atletism urmând exemplul bunicului său, Aurel Berbece, campion național la săritura în înălțime în 1967. În iunie 2016 și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro cu o aruncare de 20,54 metri la Campionatele Internaționale de Atletism ale României. Astfel a stabilit un nou record național de tineret. În iulie a participat la Campionatul European de seniori, unde s-a clasat pe locul 6 cu o aruncare de 20,26 metri.

Pe AIMX citiți  aici  și despre Cătălin Preda și Constantin Popovici care au început tare Red Bull Cliff Diving 2021