Campion la sarituri, jurnalist cu diploma in UK, Preda e pe podium la Cliff Diving

0
2433

Campion la sarituri, jurnalist cu diploma in UK, Preda e pe podium la High Diving chiar la debut in Cupa Mondiala de sarituri de la mare inaltime. Catalin Preda e medaliat la nivel national si internaţional. Campionul balcanic din 2005 si 2006 la sarituri in apa a revenit  in centrul atentiei la Mostar in seria mondiala Red Bull Cliff Diving.

Campion la sarituri, jurnalist cu diploma in UK, Preda a absolvit Facultatea de Jurnalism din Coventry.

Preda a terminat pe podium, o premiera pentru Romania in istoria competitiei. Constantin Popovici a terminat pe locul 11 si va participa si la etapa finala din Italia.

Campion la sarituri, jurnalist cu diploma in UK, Preda e pe podium la High Diving”A fost o vreme superba si am avut parte de un public minunat. Noua mea saritura a prins. A fost o saritura pe care am simtit-o, pe care am vizualizat-o si care, in final a iesit cum ma asteptam. Este o lectie importanta pentru mine. Plec de la Mostar cu o amintire frumoasa.”- Catalin Preda

Concursul de la Mostar a fost organizat pe podul Stari Most, construit de otomani in secolul XVI. Podul care uneste orasul bosniac a fost deteriorat de tirurile de artilerie in perioada 1991-1993, in timpul razboiului. Reconstruit, podul Stari Most este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Sariturile facute de Constantin Popovici si Catalin Preda au fost in raul Neretva.

Campion la sarituri, Preda si-a aratat valoarea si experienta in Bosnia. Catalin a avut o saritura cu un coeficient ridicat de dificultate, la care a obtinut cel mai mare punctaj din concurs. In total, Preda a strans 384,30 de puncte si i-a urmat pe britanicul Gary Hunt (415,30 puncte) si pe cehul Michal Navratil (394,10 puncte).

In clasamentul general pe primul loc Hunt a strans 810 puncte. Britanicul e urmat de Steven LoBue din SUA (790 puncte) si de mexicanul Paredes cu 660 de puncte. Popovici este pe 14 cu 80 de puncte, iar Catalin Preda pe 11 cu 130 de puncte.

Autor: Ovidiu Pețenghea