Campion la scrimă inspirat de poveștile cu muschetari.Mario Persu va lupta la Kazan

120
Campion la scrimă inspirat de poveștile cu muschetari.Mario Persu va lupta la Kazan
Daniel Gavrilut cu Persu Mario în Tg. Mureș

Campion la scrimă Mario Persu a câştigat titlul naţional la spadă după ce l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. Urmatoarea „bătălie” o sa fie la Kazan la sfârșitul lunii martie. În palmaresul său sunt și două titluri de campion național la juniori și un titlu național la tineret.

Campion la scrimă Mario Persu a vorbit pentru AIMX despre debutul pe planșă.

Campion la scrimă inspirat de poveștile cu muschetari.Mario Persu va lupta la Kazan
sursa frscrima.ro

”Prima întâlnire cu scrima am avut-o când eram mic și mama îmi citea ”Cei trei muschetari”. În clasa a 4-a au venit la școală domnii Puiu și Rusu, doi dintre antrenorii care m-au antrenat. Dânșii au venit să ne vorbească despre acest sport. Ne-au propus să mergem la sala de scrimă să vedem dacă ne place, așa am ajuns la scrimă. Spada am ales-o fiindcă doar aceasta se face la noi în sală. Îmi doresc să ajung la calificări și cu puțin noroc sper sa fac o treabă bună și să ajung la Jocurile Olimpice.”

Mario a revenit pe planșă la Naționale după pauza cauzată de pandemie. Este născut pe 20 iulie, 1995 și reprezintă Craiova! În sezonul trecut a luptat în Ungaria, Qatar, Germania și Elveția. Acum se pregătește să urce pe planșă în Rusia.

”Ne-au lipsit concursurile din țară și mai ales cele din afară. Cred că acesta a fost minusul cel mai mare în această perioadă. La Naționale, concursul a fost mult așteptat și din ce am văzut ne-am bucurat cu toții de el. Ne-am întâlnit cu vechi colegi pe care nu i-am mai văzut de câțiva ani și a fost extraordinar de plăcut”

Scrimerul de la CSU Craiova a câştigat a doua oară titlul de campion naţional individual la spadă. Persu l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. Sportivul de la CSU Politehnica Timişoara este campionul naţional la floretă. La spadă a fost învins în finală după 15-11, în favoarea lui Persu. La floretă, Bodo a trecut în finală de Alexandru Sîrb (CSA Steaua), cu 15-13, pe 19 februarie.

Pe AIMX aflați aici  și vești din sporturile de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea