Mario Persu de la CSU Craiova a câştigat titlul de campion naţional la spadă

46
Mario Persu de la CSU Craiova a câştigat titlul de campion naţional la spadă
sursa Federatia Romana de Scrima

Mario Persu a câştigat titlul de campion naţional la spadă după ce l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. A fost 15-11, în confruntarea pentru titlu în Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Bucureşti.

Mario Persu a câştigat titlul de campion naţional la spadă după o finală cu noul campion la floretă.

Mario Persu de la CSU Craiova a câştigat titlul de campion naţional la spadă
Mario Persu la Minsk, 2017 European Championships – EPEE MEN Photo Augusto Bizzi

Scrimerul de la CSU Craiova a câştigat pentru a doua oară titlul de campion naţional individual la spadă. Persu l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. Sportivul de la CSU Politehnica Timişoara este campionul naţional la floretă. La spadă a fost învins în finală după 15-11, în favoarea lui Persu.

La floretă, Bodo a trecut în finală de Alexandru Sîrb (CSA Steaua), cu 15-13, pe 19 februarie.

Titlu național a fost câștigat la spadă după o finală stelistă, la feminin. Ana Popescu, leader mondial în 2020 pentru a patra oară în carieră a învins-o pe colega de la CSA Steaua, Greta Vereş

Naţionalele individuale de scrimă s-au încheiat cu trei victorii pentru CSA Steaua: Alin Badea – sabie, Anca Săveanu – floretă, Ana-Maria Popescu – spadă.

Alin Badea a câştigat titlul de campion naţional la sabie, la individual.

Alin Badea a câştigat finala după ce l-a învins pe Iulian Teodosiu. În semifinale, campionul de la Steaua a trecut de George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) cu 15-14. Iulian Teodosiu de la Dinamo a câştigat cu acelaşi scor în faţa lui Matei Cidu, sportiv legitimat la CSM Iaşi.

Alin Badea a câştigat titlul naţional la individual după o pauză de cinci ani.

Pentru CS Dinamo a câștigat Bianca Pascu la sabie. ASU Poli Timişoara îl are campion pe Benjamin Bodo la floretă. CS Universitatea Craiova îl are de acum pe Mario Persu -campion național la spadă.

Pe AIMX aflati aici si despre sportiva din Romania care isi face loc in elita winter triathlon

Autor Ovidiu Pețenghea