Campionat Mondial de winter triathlon la start in Romania

705

Campionatul Mondial de winter triathlon este organizat la Cheile Gradistei in perioada  26-28 ianuarie. Este prima data cand Federatia Romana de Triatlon se ocupa de un eveniment de asemenea nivel.

Campionatul Mondial de winter triathlon gaseste  Rusia cu cea mai puternica delegatie.

Rusii  rivalizeaza ca numar de concurenti cu Romania la evenimentul din weekend. Romania are sportivi la toate categoriile importante : elite masculin si feminin, juniori masculin si feminin, respectiv peste 30 de amatori.

Campionatul Mondial de winter triathlon il gaseste pregatit pe un membru important al delegatiei Romaniei de la Jocurile Olimpice.

Mosoiu Cristian Marian, legitimat la CSA Steaua e la start. Mosoiu este  si maseorul lotului olimpic de biatlon. Pana la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud unde activeaza ca maseor, in calitate de sportiv ataca mondialul de winter triathlon.

„Sportul meu de baza este biatlonul. De cativa ani particip la alergare montana unde am avut rezultate notabile! Am facut recorduri in unele intreceri! De acest Campionat Mondial de winter triathlon am aflat in octombrie si am decis sa particip si la o asemenea cursa. Sunt pentru prima data la o asemenea competitie. Sper sa fie si cu noroc pentru mine. Punctul meu forte este schiul fond unde sper sa fac si diferenta. Imi doresc un loc in primi 6 competitori mondiali si titlu de campion national!”

Campionatul Mondial de winter triathlon aduce o competitie foarte solicitantă unde concurentii trebuie sa fi bine pregatiti pe toate cele 3 probe.( alergare, ciclism montan si schi fond.)

„Este o competitie foarte spectaculoasa unde o sa fie rasturnari de situatie la fiecare proba. O sa fie cei mai puternici competitori de winter triathlon din lume pentru ca este Campionat Mondial. Sper sa aduc bucurie tuturor aici acasa la mine printr-un rezultat bun. „-Marian Cristian Mosoiu

Dupa Campionatul Mondial de triatlon de iarna, Mosoiu va lua calea Asiei, pentru Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang! Prezentarea lotului este programata pe 31 ianuarie.

Autor: Ovidiu Petenghea