Port-drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice 2018: biatlonistul Ungureanu!26 de sportivi romani merg la PyeongChang

789
Port-drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice 2018: biatlonistul Ungureanu!

Port-drapelul Romaniei in Coreea de Sud este Marius Petru Ungureanu! „Taurul” nascut pe 17 mai 1994 la Vatra Dornei practica biatlon de la 13 ani.

Ungureanu a inceput sa practice biatlon la clubul sportiv scolar CSS Vatra Dornei cu Adrian si Magdalena Potinga.  In 2009 a fost selectat in lotul national de juniori.

„Am fost atras de biatlon si am ajuns sa-l iubesc deoarece in primul rand este un sport de iarna. Cand am inceput sa il practic am fost atras de ideea de a trage cu arma. Biatlonul este un sport ce tine de gandire, strategie. Am fost atras si de ideea de a calatori si acest sport mi-a oferit aceasta oportunitate.”

Port-drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice 2018 participa din 2011 la intreceri internationale.

„In 2011 am participat la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) la Liberec – Cehia. Un an mai tarziu au urmat  YOG (Youth Olimpic Games) la Innsbruck – Austria si Mondialele. Am obtinut locul 9 la Campionatele Mondiale de juniori, la Kontiolahti – Finlanda in proba Individual 15 km.”

Port-drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la PyeongChang a continuat parcursul international dezvoltand aptitudinile de biatlonist.

„In 2013 am obtinut tot locul 9 la Campionatele Mondiale de juniori, la Obertilliach -Austria tot in proba Individual. Am mers mai departe la clubul sportiv Cheile Gradistei.

Ungureanu a castigat titlul mondial in 2015 la Cheile Gradistei in proba de urmarire la juniori si a obtinut locul 2 la sprint.

Anul acesta Marius Ungureanu a castigat la Campionatele Nationale.  Impreuna cu Iulian Gheorghe Pop si Remus Faur, Marius s-a impus  la 3×7,5km.

Participarea la Jocurile Olimpice este visul oricarui sportiv de performanta. Si pentru Ungureanu se anunta o experienta unica in viata.

„Sunt onorat sa fiu acolo unde se aduna cei mai mari sportivi ai sporturilor de iarna din toata lumea!”

Ungureanu face parte din lotul celor 26 de sportivi care au inceput in serii sa plece catre Coreea de Sud.

„Sunt foarte mandru ca am fost desemnat port-drapel la ceremonia de deschidere la PyeongChang!”

Ungureanu va defila alaturi de ceilalti 25 de sportivi  carora li se adauga 24 de antrenori.

Nu ma asteptam la asta. Nu m-am gandit nici-o secunda ca eu as putea sa port steagul. Am ramas placut impresionat si m-am bucurat foarte tare!”

Jocurile Olimpice de iarna sunt programate in perioada 9-25 februarie.

Autor: Ovidiu Petenghea