Mariana Nenu inainte de ultramaratonul Autism Covid 19:”Ma gandesc la un rezultat spectaculos”

202

Ultramaratonista Mariana Nenu va participa si ea la competitia de 24 de ore de la sfarsitul acestei saptamani. Alergatoarea este detinatoarea recordului national la 6 ore, cu rezultatul de 72,935 kilometri. Performanta a fost obtinuta in Spania, la Barcelona. Mariana Nenu va alerga pe banda in interiorul unui show-room.

Mariana Nenu: „Obiectivul meu este sa încerc ceva spectaculos”

Nu a alergat mai mult de 4 ore pe banda, dar nu isi face probleme. Mariana se simte in forma. A acumulat multi kilometri in antrenamente, iar la ultimele sedinte de pregatire a pus accentul pe viteza. Cea mai rapida alergatoare din Romania la 6 ore isi doreste un rezultat spectaculos.

„Nu pot sa spun acum ce rezultat voi obtine. Voi alerga 24 de ore. Nu ma voi opri dupa parcurgerea celor 100 de kilometri. Proiectul acesta este despre copiii bolnavi de autism. Eu fiind părinte ii mulțumesc Bunului Dumnezeu ca am copilul sănătos. Mi-as dori ca oamenii sa vadă efortul nostru și sa se strângă suma de bani pentru ajutorarea acestor copii” , a declarat pentru aimx.ro Mariana Nenu.

Mariana Nenu :”Voi alerga foarte, foarte concentrata pe aceasta cursa. Ma gandesc cum as trage daca ar fi copilul meu in joc”

Ultramaratonista alearga pentru un caz special, cel al familiei Claudiu si Angela Tomoiaga. In 2010 prima lor fetita a decedat la varsta de un an si 3 luni. De atunci in viata lor au mai aparut 2 copii: Petra si Anastasia, ultima fiind diagnosticata cu autism.

Mariana Nenu, 46 de ani, antrenament

„Pe mine m-a impresionat povestea familiei Tomoiagă. Voi avea fotografia lor tot timpul in dreptul ochilor, pe banda,pentru ca atunci cand voi trece prin momente grele sa ma trezeasca la realitate, sa stiu pentru ce cauza alerg” .

Mariana crede ca pe banda ii va fi mai usor decat pe sosea. Ultramaratonista a bifat un singur concurs in 2020, inainte de „explozia” pandemiei de coronavirus. A alergat in Belgia, la Vosselaar, intr-o competitie de 24 de ore: la 100 de kilometri a trecut in 10 ore, 58 de minute si 59 de secunde, iar dupa 12 ore avea bifati 106,153 de kilometri.

Cea mai buna performanta la 6 ore, record national, dateaza din luna decembrie a anului trecut, de la Barcelona: 72,935 de kilometri. Mariana Nenu are 46 de ani si este din Bucuresti.

Doua repere mondiale in ceea ce priveste alergarea pe banda:

Recordul mondial la 6 ore alergare pe banda este de 70,8 kilometri. Este detinut de unguroaica Edit Berces. Dateaza din 2004. Si tot Berces detine recordul mondial la 24 de ore pe banda: 247,2 kilometri

Pe aimx.ro poti citi si depsre soarta celui mai important concurs de alergare montana din lume, UTMB, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire