joi, februarie 22, 2024
AcasăALERGAREDeclaratii de la Campionatele Nationale de Semimaraton. Rezultate.

Declaratii de la Campionatele Nationale de Semimaraton. Rezultate.

Campionatele Nationale de Semimaraton au adus la start pe cei mai buni alergatori ai Romaniei. Nicolae Soare a devenit campion national. Alexandru Corneschi si Marius Ionescu au fost printre protagonisti la masculin. Au castigat cu echipa si au urcat pe podium la individual. Traseul a fost mai scurt cu 200 de metri.

SOARE, CORNESCHI SI IONESCU PE PODIUM LA CAMPIONATELE NATIONALE DE SEMIMARATON, CRAIOVA 2018

Pentru Alexandru Corneschi a fost a sasea cursa in 2018: 4 competitii pe 10 kilometri si 2 semimaratoane. Personal Best-ul pe semi l-a bifat la Varsovia: 1.05.21. La Craiova a terminat „de mana” cu Marius Ionescu in 1.07.55.

„Imi doream sa fac o cursa mai buna. Nu sunt multumit de timp. Am inceput increzator, dar vantul si soarele m-au adus cu picioarele pe pamant. Am terminat chiar cu o mica insolatie. Traseul a fost din fata Salii Polivalente pana in Parcul Tineretului, unde am dat o tura de parc si inapoi. S-a repetat bucla asta de trei ori. Traseul a fost mai scurt decat distanta oficiala pe semi. Ceasul mi-a aratat atat mie cat si baietilor distanta de 20 de kilometri si 800 de metri”. 

Campionatele Nationale de Semimaraton o poveste descrisa de la Craiova, pentru Aimx.ro.

„Am plecat mai tare ca Marius Ionescu. Dupa prima bucla l-am pierdut pe Nicolae Soare care s-a desprins in castigator. Dupa cea de-a doua tura m-a ajuns Marius. Am alergat apoi impreuna si chiar am vorbit putin. Nici eu, nici el nu eram multumiti de timp asa ca am zis ca nu are rost sa fortam. Am hotarat sa trecem impreuna linia de sosire.”- Alexandru Corneschi

Campionatele Nationale de Semimaraton s-au incheiat cu triumf pentru Nicolae Soare.

Nicolae Soare s-a impus cu 1:05:11. Reprezentantul clubului  CS Stiinta Bacau  i-a devansat pe Alexandru Corneschi de la CSM Craiova si pe atletul cu dubla legitimare Marius Viorel Ionescu( CSM Ploiesti,CSM Craiova). Timpul urmaritorilor a fost  1:07:55.  Rezultate aici!

Corneschi a castigat  la echipe unde a concurat impreuna cu Marius Ionescu, Alexandru Stefana  si Andrei Busca.  In urma reprezentantilor clubului CSM Craiova a terminat echipa CSM Cluj Napoca. Au concurat Crainic Andrei, Balan Nicolae, Stefan Gavril, Viorel Tamas si Claudiu Gorgan.

Claudiu Gorgan a vorbit pentru AIMX despre intrecere.

„Suntem vice-campioni Nationali la Semi-Maraton 21 km! Dupa o perioada lunga in care am alergat saptamana de saptamana, 11 curse in ultimele 2 luni. Am alergat 1h16, un antrenament super pentru ce urmeaza. Mai sunt 28 de zile pana la Campionatul EuropeanMultumesc colegilor din echipa! Dupa calificarea de la ultra am alergat saptamana de saptamana timp de 2 luni.

Claudiu Gorgan va alerga pe 5 mai la cateva zile dupa semi maraton la finala nationala de cros MAPN (cros militar 10 km). Va urma un stagiu de pregatire la Baile Felix pana la Europene. 
„Am in plan sa bat recordul Romaniei la 24h care este de 215km. Obiectivul meu e sa ajut echipa Romaniei cat pot de mult. As vrea sa fiu primul roman din echipa noastra. Cred ca pot sa alerg 240km in 24 de ore in conditii mai bune decat la primul meu ultra.” Claudiu Gorgan

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE