Romania participa la Campionatul European de Alergare Montana. Loturile.

542

  Romania participa la Campionatul European de Alergare Montana. Competitia se desfasoara duminica, 1 iulie, in Macedonia. Vom fi prezenti cu sportivi atat la juniori, cat si la seniori. Dubla medaliata cu bronz (la echipe) la Mondialele de Alergare Montana pe distanta lunga, Ingrid Mutter, face parte si ea din lot.

Campionatul European de Alergare Montana se desfasoara pe muntele Vodno, in apropiere de capitala Skopje

Campionatul European de Alergare MontanaTraseul cursei este pe muntele Vodno. Varful Krstovar are altitudinea de 1066 de metri (cel mai inalt), dar traseul urca doar pana la 950 de metri altitudine. 11 kilometri este lungimea cursei la seniori, cu o diferenta de nivel de 700 de metri. Sportivii sub 20 de ani iau startul duminica la ora 9 (fetele) si la ora 10 (baietii). Seniorii pleaca la 10.45 (f) si 12.30 (m).

Lotul Romaniei Seniori (masculin):

Catalin Atanasoaie, Ionuț Dumitru, Rares Miklos si Cristian Moșoiu;

Lotul Romaniei Seniori (feminin):

Adelina Baltoi, Ingrid Mutter, Mihaela Prundus, Iulia Zudor;

La juniori Romania este reprezentata de Gabriel Bularda, Adrian Garcea, Peter Herman si Catalin Tocila (masculin) si de  Irina Bordeianu, Laura Corhana, Alexia Hecico si Loredana Viziteu (feminin). Romania are printre cele mai numeroase loturi prezente in Macedonia alaturi de Italia, Marea Britanie, Franta, Muntenegru si Slovenia. 265 de sportivi sunt inscrisi in total: 137 la masculin si 128 la feminin.

Italia este cea mai de succes natiune la Campionatul European de Alergare Montana

Campionatul European de Alergare Montana se desfasoara in fiecare an din 1995. Italia a devenit campioana europeana la echipe masculin de 20 de ori consecutiv (1997-2016), in timp ce la feminin a castigat 13 medalii de aur pe echipe. La individual, turcul Ahmet Arsalan este cel mai de succes sportiv cu 6 titluri. Andrea Mayr, Austria, are in palmares 4 titluri la feminin.

Autor: Vlad Lucian Arhire