S-a stabilit lotul national al Romaniei pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri alergare pe sosea

483
Alergare 50 de kilometri
Alergare 50 de kilometri

Federatia Romana de Atletism a anuntat lotul national pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri alergare pe sosea. Competitia se va desfasura la Brasov, in data de 1 septembrie.

Federatia Romana de Atletism a decis componenta lotului national care va reprezenta Romania in urma CV-urilor atletice primite

Au fost selectati, in total, 14 sportivi – opt la masculin si sase la feminin. Doi dintre cei de la masculin vor fi rezerve. CSM Cluj-Napoca da cei mai multi alergatori din lotul Romaniei, la masculin. Au fost selectati de la clujeni Marian Mircea Sacara, Andrei-Marius Crainic si Balan Nicolae. Lotul este completat de Sorin Mineran (CS Universitatea Arad), respectiv Claudiu Gorgan si George Cosmin Popa, ambii de la CS Stiinta Bacau. Rezervele sunt Roland Unterwerger, de la CS Universitatea Arad si Raul-Ionut Detesan, de la CS Universitatea Cluj.

Lotul la feminin este format din Paula Claudia Todoran (CSM Zalau), Natalia Zbirnea (CSU Stiinta Bucuresti), Nicoleta Ciortan (CSM Danubiu Tulcea), Laura-Diana Popescu (CSM Cluj-Napoca), Olga-Iulia Ghinga (CS Universitatea Arad) si Denisa Alexandra Madalina Bota (LPS Cetate Deva.

Atletii-rezerva cor participa la cursa OPEN.

Traseul Campionatului Mondial de 50 de kilometri va avea doua „bucle” pe strazile Brasovului 

Prima buclă a traseului pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri de la Braşov are 5 kilometri. Se parcurge de catre concurenti o singură data. Porneste de la Hotel Aro Palace şi merge pe Bulevardul Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – str. Zizinului (pana in dreptul blocului de la Zizinului nr. 14) si retur. Urmatoarea bucla are noua kilometri si se parcurge de cinci ori, cu start de la Hotel Aro Palace, apoi pe Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Calea Bucureşti (pana la sensul giratoriu de la intersectia cu Bulevardul Saturn şi retur.

Peste 400 de sportivi sunt asteptati la Brasov pe 1 septembrie.

Autor: Dan Oancia.