Dragon Boat sport cu medalii europene pentru Romania. Ionut Peleu e campion!

509
Dragon Boat sport cu medalii europene pentru Romania. Ionut Peleu e campion!
Dragon Boat la Moscova a adus o evolutie rasplatita cu 3 medalii pentru delegatia Romaniei. Este un sport de apa captivant. Un sport de echipa, cu 10 vaslasi , un tobosar si un carmaci. Inspirat de intrecerile din Asia, ambarcatiunea este dotata cu un cap de dragon. Vaslasii sunt ghidati din barca de antrenori. Acestia au rol de carmaci si tobosar. Tricolorii au obtinut in Rusia: un aur la 500 metri si doua medalii de argint la 200 și 2000 metri.

Dragon Boat cu tricolori care fac performanta la Europene. Descoperim acest sport multumita campionului Ionut Peleu.

Dragon Boat sport cu medalii europene pentru Romania. Ionut Peleu e campion!„La Dragon Boat, fata de kaiac canoe, difera mult tehnica de tras si marimea barcii. In canoe poti trage maxim 4 iar in dragon 10+2.  Prima data au fost facute barcile de 20 si in urmatorii ani cele de 10+2. Incepand cu anul 2010 am fost invitati la primele Campionate Mondiale, in Ungaria, unde a participat prima data echipa Romaniei”-Ionut Peleu
Campionatele Europene de barci dragon de la Moscova s-au incheiat duminica. Au participat 900 de concurenti din Germania, Ungaria, Franta, Romania, Republica Moldova, Armenia si Rusia.
Dragon Boat sport cu medalii europene pentru Romania. Ionut Peleu e campion!„La varsta de 13 ani am fost selectat de domnii antrenori Dinu Gheorghe si Ghitulescu George! A doua zi am mers la antrenament si mi-a placut foarte foarte mult acest sport. Am continuat antrenamentele, a venit si primul concurs. Am luat prima medalie in 2012 si de atunci am continuat sa fac rezultate din ce in ce mai bune. In 2015 am fost selecționat la lotul național.Am crescut in valoare. In 2017 am reprezentat Romania la Campionatele Europene si Mondiale de kaiac-canoe. Am obtinut un loc 8( la Europene ) si un loc 6 (la Mondiale)”-Ionut Peleu
Ionut Peleu este multiplu campion national si e convins ca Dragon Boat este un sport care va aduce si mai multe medalii Romaniei.
„Pot spune ca e un sport titanic. Ai nevoie de multa forta, rezistenta si un psihic bun. Am fost un copil mai putin talentat si mai mult muncitor. Asta m-a ajutat sa ma ridic la nivelul colegilor mei.
 Domnul Ghitulescu George m-a inspirat in mod special sa fac acest sport. Obiectivele mele sunt sa obtin cat mai multe medalii la Campionete Europene si Mondiale de kaiac-canoe si chiar și dragon boat. Voi da tot ce pot sa realizez aceste obiective. Sunt multi ani de munca in spatele tuturor rezultatelor de pana acum – Ionut Peleu

Dragon Boat si  Canoe pentru Ionut Peleu care este component al lotului national de tineret Canoe.

Ionut se antreneaza cu Popan Constantin, iar in barca dragon ii are pe antrenorii  de la kaiac canoe Gheorghe Musca si Alexandru Stoian.
Pe AIMX puteti citi si despre evolutia inotatorilor romani la Mondiale! Detalii aici!
Sursa foto Alexandru Culea
Autor Ovidiu Pețenghea