Timp de senzatie scos de un japonez, la maraton, la -23 de grade

639

   S-a intamplat chiar pe 1 ianuarie, in Marshfield, Statele Unite. Marshfield Road Runners New Year’s Day este unul dintre cele mai vechi maratoane din America. Concurentii pot opta insa si pentru distanta de semi. Japonezul Kawauchi a stabilit un nou record pentru un maraton alergat sub doua ore si 20 de minute. Un record de temperatura.

Yuki Kawauchi - Japonia
Yuki Kawauchi la maratonul Marshfield, alergat la -23 de grade

Un japonez minune: Yuki Kawauchi 

Japonezul Yuki Kawauchi a fost eroul zilei de 1 ianuarie 2018 in atletism. Chiar in primul maraton din nou an, Kawauchi a impresionat. Este cel mai geros maraton de sub 2 ore si 20 de minute alergat din istorie. Sportivul in varsta de 30 ani a oprit acele „degerate” ale cronometrului la 2 ore, 18 minute si 59 de secunde. Japan Running News scrie ca temperatura in care s-a alergat a fost de -23 de grade. Alte surse indica o temperatura de „doar” -20.„Au fost cele mai vitrege conditii in care am alergat un maraton. Este o buna pregatire pentru maratonul din Antarctica”, a spus razand, la finalul cursei Kawauchi.

Sportivul din Japonia detine si recordul de cele mai multe maratoane alergate sub doua ore si 20 de minute: 75. Kawauchi este si singurul sportiv din lume cu 25 de maratoane sub 2 ore si 12 minute. Pentru 2018, Kawauchi are ca obiectiv maratonul din Boston, 16 aprilie, acolo unde si-ar dori sa vina in TOP 10. Este cunoscut ca un sportiv cu un calendar extrem de aglomerat desi nu este considerat un sportiv de performanta.

Kawauchi are un job permanent si si-a platit taxa ca orice alt concurent la Marshfield. Cel mai bun timp al sau pe distanta de 42 de kilometri si 195 de metri este 2 ore, 8 minute si 14 secunde. In 2007 a reprezentat Japonia la Campionatul Mondial de Atletism.