Canotoarea Simona Radiş este cea mai bună stelistă în 2020

0
768
Canotoarea Simona Radiş este cea mai bună stelistă în 2020
sursa Steaua TV

Canotoarea Simona Radiş a fost aleasă de Clubul Sportiv al Armatei Steaua „sportiva anului 2020”. Pe locul doi a fost colegul Simonei, Ciprian Tudosă. Pe locul trei a fost de la judo, multipla medaliată Andreea Chiţu.

Canotoarea Simona Radiş este medaliată cu aur la Campionatele Europene Under-23 şi de seniori

Simona Radiş este „Steaua în ascensiune” a canotajului la nivel internațional. Pentru evoluția ei a fost premiată cu distincția „Steaua în ascensiune” a lunii decembrie. Distincția vine din partea Federaţiei Internaţionale de Canotaj.

Canotoarea Simona Radiş este cea mai bună stelistă în 2020

Simona Radiş este la 21 de ani medaliată la competiţii extrem de importante. Alături de Simona, colega ei din barca de dublu vâsle feminin, Nicoleta Ancuţa Bodnar a contribuit la succesul internațional.

În luna septembrie, cele două sportive au câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de Canotaj la nivel sub 23 de ani. Întrecerile au fost la Duisburg, în Germania. O lună mai târziu, în octombrie, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medaliile de aur şi la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan, în Polonia.

Simona Radiş este "Steaua în ascensiune" a canotajului la nivel internațional

Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar, se numără printre cele 7 componente ale echipajelor calificate deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Geanina Radis si Nicoleta Ancuta Bodnar au ajuns in fruntea clasamentului Cupei Mondiale de Canotaj. Întrecerea s-a desfășurat la Rotterdam. In Olanda a fost prima participare pentru Simona la competitia mondiala. Un alt rezultat de top care a contribuit la ascensiunea Simonei fiindcă s-a intors cu aur pentru Romania. Simona este originara din comuna Avrameni, Botosani. Simona Radiș si Ancuța Bodnar au revenit în barca de dublu vâsle feminin după două luni de antrenamente acasă efectuate departe de apă din cauza crizei pandemice.

La categoria tineret cea mai bună stelistă e Magdalena Maria Rusu, în fața lui Mugurel Semciuc. Gianina Juncanariu a completat topul trei de la canotaj.

În clasamentul juniorilor de la Steaua, pe locul întâi s-a clasat în 2020 Lavinia Ionescu. Sportiva medaliată la sambo a fost urmată de gimnastul Gabriel Burtănete și de Ana Romanțov de la box.

Cea mai bună echipă a clubului Steaua București în 2020 este formația de polo feminin, câștigătoare a Cupei și a Campionatului Național și medaliată cu bronz la Danube Cup.

Pe AIMX  aflați aici vești despre înotători