Dinamoviștii încheie 2020 cu succes la sambo. Codrina Ionescu e campioana

65
Dinamoviștii încheie 2020 cu succes la sambo. Codrina Ionescu e campioana

Dinamoviștii au valorificat șansa și și-au îmbogățit palmaresul cu medalii internaționale câștigate într-un an plin de restricții. În decembrie și-au adăugat în palmares trei medalii la Cupa Mondială din Rusia. Întrecerile s-au desfășurat în zilele de 18 și 19 decembrie, iar dinamoviștii au cucerit un aur, un argint și un bronz. Cea mai bună performanță a fost obținută de Codrina Ionescu –  locul 1 la categoria 64 kilograme.

Dinamoviștii sunt protagoniști la sambo în 2020. Daniel Natea și Codrina Ionescu sunt protagoniști.

Ultima competiție din 2020 la sambo, Cupa Mondială de la Moscova, le-a găsit pe podium pe Codrina Ionescu și pe Volha Maleika. Medaliata cu aur de la Mondialele din acest an a concurat însă la o categorie superioară, 72 kilograme. Bronzul a fost obținut de Daniel Natea, la categoria +100 kilograme. Competiția este dedicată lui Anatoly Kharlampiyev, unul dintre cei mai importanti pionieri ai Sambo.

În noiembrie a fost premieră pentru România la sambo, Volha ”Olya” Maleika a devenit prima campioană mondială de seniori a României la competiția supremă.

Maleika a castigat titlul mondial la categoria 68 kilograme. Nascuta la Minsk (Belarus) pe 30 iunie 1991, Olya a obtinut cetatenia româna in septembrie, iar doua luni mai târziu a adus primul titlu mondial de seniori pentru Romania si pentru Dinamo!

Dinamoviștii încheie 2020 cu succes la sambo. Codrina Ionescu e campioana

Codrina Ionescu este campioana națională la categoria 65 kilograme, la sambo.

Codrina Ionescu s-a remarcat în 2014. A câștigat bronzul la Seul. Ilfoveanca din Buftea a câștigat apoi medalia de aur la categoriei 56 kilograme, la Campionatele Mondiale de Sambo, junioare, de la Riga, în Letonia.


Codrina a învățat la Liceul Mircea Eliade, din București. S-a pregătit la Clubul Steaua, cu antrenorul Robert Andreescu, iar la lotul național de junioare s-a antrenat cu președintele Federației, Viorel Gâscă.

Sambo este un sport cu elemente de judo, combinat cu mai multe stiluri de arte marțiale, care vine din Rusia.

Pe AIMX aflați aici și despre cei mai buni steliști în 2020!