sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXCasian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie. Medalia de argint a fost obținută la Campionatul European de la Tallinn în Estonia.

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie
Sursa Federatia Romana de Scrima TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN PHOTO: ROU PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie. Originar din Iaşi, Casian Cîdu este legitimat de anul trecut la CS Dinamo.

Casian a luptat în finală cu Oszkar Vajda din Ungaria. Casian a condus cu 5-2 şi 8-4, a avut 11-6 dar maghiarul a revenit şi a dat 9 tuşe consecutive pentru titlul continental. Scor final 15-11 pentru Vajda.

Este a doua medalie de argint pentru România la Europenele de Juniori şi Cadeţi de la Tallin, după argintul obținut de Amalia Covaliu. Anastasia Fusea are bronz tot la sabie.

Federația Română de Scrimă anunță succesul tricolorelor în capitala Estoniei.

Amalia Covaliu și Anastasia Fusea au luptat pentru medalii la scrimă la Campionatele Europene din Estonia.

Amalia Covaliu este vicecampioană europeană la sabie iar Anastasia Fusea e medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. Amalia a fost întrecută în finală de Emese Domonkos din Ungaria cu 15-10. Rosemarie Benciu a terminat pe locul 6 iar Alexandra Mitruș a încheiat pe poziția a 14-a. România are patru sportive în top 15 la această armă, sabie feminin, cadete. Antrenori sunt Irina Covaliu și Sandu Constantin!

Amalia Covaliu a cucerit titlul național al Speranțelor la sabie. Amalia a fost și finalistă la Gödöllő, în întrecerea sabrerelor cadete!

Amalia Covaliu a cucerit titlul național al Speranțelor la sabie după ce a obținut, tot în octombrie medalia de argint mai întâi cu echipa, apoi la individual unde a luptat în finala de la Budapesta după ce a eliminat-o în semifinale pe Polli Szabo, din Ungaria, de care a dispus cu 15-8. În finală, Amalia Covaliu a luptat împotriva sportivei maghiare Emese Domokos şi a pierdut meciul cu scorul de 10-15.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE