Un olandez este castigator in Turul Romaniei dupa 16 ani.

313
Un olandez este castigator in Turul Romaniei dupa 16 ani.

Un olandez redevine castigator in Turul Romaniei la ciclism dupa 16 ani de la triumful lui Jelle Groezen in 2003. Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT) a castigat editia a 52-a incheiata la Bucuresti.

Un olandez redevine castigator in Turul Romaniei la ciclism. Molenaar a fost urmat in clasament de rusul Savva Novikov (Lokosphinx), la 15 secunde. Cehul Karel Hnik (Elkov Author) a terminat pe trei la 46 de secunde.

Un olandez este castigator in Turul Romaniei dupa 16 ani.Serghei Tvetcov, campionul de anul trecut a terminat la doua secunde de ultimul ciclist de pe podium. In afara de locul al patrulea, in top 10 s-a mai clasat un roman, Emil Dima (Giotti Victoria Palomar), pe locul opt, la 52 de secunde de Molenaar.

Premierea celor mai buni trei rutieri ai cursei a fost efectuata de presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz saptamana aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen in Olanda.

Ultima etapa din Turul Romaniei a fost castigata de polonezul Stanislaw Aniolkowski. Ciclistul de la CCC Development Team s-a impus si in etapa a doua a competitiei, pe traseul de 176 de kilometri dintre Brasov si Focsani. Specialistul Romaniei la sprint, Eduard Grosu a trecut la finish al doilea.

Un olandez este castigator in Turul Romaniei dupa 16 ani.Fata de penultima etapa doar purtatorul tricoului rosu s-a schimbat. Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli) a fost intrecut de Karl Patrick LAUK, de la Echipa Estoniei.
Tricoul Galben de lider in clasamentul general a ramas la Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT).
Tricoul Rosu de lider in clasamentul sprinterilor a fost preluat de Karl Patrick LAUK (Echipa Nationala a Estoniei).
Tricoul Verde de lider in clasamentul cataratorilor i-a revenit lui Serghei Țvetcov (Echipa Nationala a Romaniei).
Tricoul Alb pentru cel mai bun tanar (sub 23 de ani) a fost castigat de invingatorul turului Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT). Si Svetvov a incheiat cu doua tricouri distinctive Verde si Albastru pentru cel mai bun roman din cursa.

Tricoul Gri pentru cea mai buna echipa din competitie a fost castigat de LOKOSPHINX.

Sursa foto: Turul Romaniei

Pe AIMX puteti citi AICI despre romanca invingatoare in Cupa Mondiala de Skyrunning!