Cele mai rapide patinatoare ale României. Mihaela Hogaș și Alexandra Ianculescu sunt în top!

180
Cele mai rapide patinatoare ale României. Mihaela Hogaș și Alexandra Ianculescu sunt în top!

Cele mai rapide sportive la patinaj viteză pe distanța de 500 metri sunt Mihaela Hogaș și Alexandra Ianculescu. În ianuarie, Mihaela a obținut timpul 38,99 la etapa de Cupă Mondială de la Heerenveen. Șapte zile mai târziu, Alexandra Ianculescu a scos timpul 40,21 la Frillensee Cup, la Inzell în Germania.

Cele mai rapide sportive la patinaj viteză! În top 3 sunt Hogaș, Ianculescu și Stănică.

Anul trecut la Inzell, Bianca Stănică a obținut timpul 40, 79 la 500 metri. Anul acesta Andreea Haldan a scos 41.36 la Inzell. Tot în Germania a concurat și Raluca Doina Ștef (41,50). A șasea în clasamentul scos de românce la 500 metri a fost Ilka Fuzesy cu 41, 84, timp obținut anul trecut în Germania. Roxana Elena Manolache a obținut pe 10 ianuarie 42,48.

În perioada 22-24 februarie sunt programate Campionatele Naționale de patinaj viteză. La întrecerile de la Zakopane, în Polonia, Corona Brașov a dus 15 sportivi, la toate categoriile.

Cele mai rapide patinatoare ale României. Mihaela Hogaș și Alexandra Ianculescu sunt în top!
Campioană națională 2021, Mihaela Hogaș la Zakopane

Mihaela Hogaş este tot mai aproape de a-şi îndeplini visul: calificarea la Jocurile Olimpice. În acest an sportiva antrenată de Bogdan Stănescu a făcut record naţional la 500 metri, a reușit un alt record personal la 1000 metri şi a terminat pe locul 11 la Campionatul European de Sprint.

Alexandra Ianculescu este sportiva din Sibiu, stabilită în Canada, care a reprezentat România la Campionatul Mondial de patinaj viteză și la Jocurile Olimpice. Patinatoarea de viteză a mers în Olanda să pregătească întrecerile din campanie olimpică. Alexandra a fost cucerită de patinajul viteză, de pista ovală unde se ating viteze de peste 60 km/h. 

Alexandra Ianculescu alege Olanda pentru o noua campanie olimpica
Alexandra Ianculescu, Tomomi Okazaki şi Gregg Planert.

Alexandra s-a mutat în Canada când avea 10 ani. De la Toronto s-a mutat la Calgari unde s-a antrenat și a reprezentat Canada până în 2016. Antrenorul Gregg Planert i-a sugerat mutarea în Olanda.

Pe AIMX puteti citi aici mai multe articole despre sporturile de iarna.

Autor: Ovidiu Pețenghea