Ciclistii ataca inaltimile din Turul Romaniei. Weekend la Piatra Arsa

323
Ciclistii ataca inaltimile din Turul Romaniei. Weekend la Piatra Arsa
Foto @Traian Olinici

Ciclistii ataca inaltimile din Turul Romaniei. In etapa a patra plutonul pleaca de la Ploiesti la Piatra Arsa (126 km). Mihkel Raeim, component al nationalei Estoniei, a castigat, vineri, etapa a treia a Turului Ciclist al Romaniei. A fost prima etapa din aceasta editie in care Eduard Grosu nu a terminat in top 3. In etapa de la Buzau la Targoviste, Grosu a incheiat al optulea.

Ciclistii ataca inaltimile din Turul Romaniei. Polonezul Patryk Stosz (CCC Development Team) ataca Piatra Arsa in tricoul verde, de lider in clasamentul cataratorilor. Eduard Grosu este in albastru!

Eduard Grosu este in continuare purtatorul tricoului albastru, de cel mai bine clasat roman si este pe 6 la general la 48 de secude in raport cu primul clasat.

In clasamentul general, se mentine lider olandezul Ivar Slik (Monkey Town A Block CT). Batavul este urmat de colegul sau Alex Molenaar, la 4 secunde. Mihkel Raeim completeaza top 3 la 40 de secunde.

Tricoul rosu, de lider al sprinterilor este detinut in continuare de italianul Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli). Polonezul Patryk Stosz (CCC Development Team) este in tricoul verde, de lider in clasamentul cataratorilor.  Alex Molenaar (Monkey Town) poarta  tricoul alb, de lider la Under-23.  iar Grosu este in continuare purtatorul tricoului albastru, de cel mai bine clasat roman.

Polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) a castigat etapa a doua a Turului ciclist al Romaniei,  intre Brasov si Focsani.  Eduard Grosu s-a clasat pe locul al treilea.

Aniolkowski a fost urmat de estonianul Mihkel Raeim si de Grosu.

Grosu si olandezii de la Monkey Town s-au intrecut pentru victorie la Sighisoara. Grosu a castigat sprintul plutonului dupa Slik si Alex Molenaar a caror evadare a fost de succes.

Turul se va incheia duminica dupa 102 kilometri, la Bucuresti.

 Foto @Traian Olinici

Pe AIMX gasiti AICI povestea romanului care a castigat cu record la Via Maria Theresia!