Ciprian Daroczi anunta un record pentru echipajul Romaniei de bob

65
Ciprian Daroczi anunta un record pentru echipajul Romaniai de bob

Ciprian Daroczi anunta un record pentru echipajul Romaniei de bob 4 care a obtinut locul 11 la Europene. Cristian Mihai Tentea, Raul Constantin Dobre, Cristian Radu si Ciprian Nicolae Daroczi au facut record personal la start!

Ciprian Daroczi anunta imbunatatirea evolutiei la start pentru echipajul Romaniei de bob 4.

Ciprian Daroczi anunta un record pentru echipajul Romaniei de bob
Mihai Tentea si Ciprian Daroczi

Am terminat pe locul 12 etapa in Cupa Mondiala cu record personal la start 5.17 si 5.15. Adrenalina este in functie de partie. Pe unele partii te zguduie si zdruncina. Pe unele ti-e drag sa te dai. Depinde si de mansa pilotului cat de bine merge. Ca franar spatele iti e cel mai mult solicitat.”-Ciprian Daroczi

Tentea si Daroczi sub coordonarea lui Daniel Pacioianu au reusit in premiera sa ocupe primul loc la Cupa Europei in clasamentul general la proba de bob 2 persoane masculin.

La Campionatul European Germania a castigat editia din 2021. Echipajul campion este format din: Friedrich FrancescoSchueller Alexander, Margis Thorsten si Bauer Candy. Timpul total a fost 1:48.13. Tricolorii au fost la  +1.81 cu timpul  1:49.94.

In 1992 pilotul Paul Neagu, Hodos Laszlo, Laurentiu Budur si Costel Petrariu au castigat ultima medalie la Europene. Tricolorii au obtinut bronz la Konigssee.

In 1969 Romania avea ultima medalie la Europenele de bob 2 prin Ion Panturu si Dumitru Focsaneanu. Anterior, in 1967 Panturu facea tandem cu franarul Nicolae Neagoe tot pentru argint la Campionatul European.

Ion Panturu a facut parte din echipa Romaniei ca pilot de bob la Jocurile Olimpice de iarna din 1964, 1968, 1972 si 1976.

Impreuna cu franarul Nicolae Neagoe, a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble in 1968. Pana in prezent, aceasta este singura medalie olimpica a Romaniei la Jocurile Olimpice de Iarna. Panturu a facut parte din echipajul de bob – 4 persoane care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo in 1972.

Impreuna cu franarul Dumitru Focseneanu, Panturu a castigat doua medalii in competitiile de bob – 2 persoane din cadrul Campionatelor Mondiale. A fost argint la Campionatul Mondial din 1969 si bronz la Campionatul Mondial din 1973 pentru Romania

Pe AIMX aflati aici despre efortul depus de Alex Gavan fara oxigen suplimentar pe varful K2!

Autor: Ovidiu Pețenghea