Claudia Bobocea alearga din nou in Romania! Startul Nationalelor este marti

356
Claudia Bobocea alearga din nou in Romania! Startul Nationalelor este marti

Claudia Bobocea alearga dupa ce a obtinut un nou cel mai bun rezultat personal la 1500 metri! Performanta a ajutat-o pe Claudia sa se califice pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Claudia Bobocea a terminat pe 8 cursa Diamond League. La Londra, Claudia a realizat baremul olimpic! Intrecerea a fost castigata de Laura Muir. Luna se incheie pentru Claudia cu participarea de la Nationalele de la Pitesti.

Claudia Bobocea alearga din nou in aceasta luna. Claudia are un nou moment bun in cariera, a alergat  4:02,27 pentru cel mai bun rezultat personal la 1500 metri!

„Acest rezultat reprezinta rodul muncii mele de atatia ani. Nu este prima data cand alerg cu englezoaica Laura Muir si nici primul Diamond League la care particip. De fiecare data este o provocare sa particip la asemenea competitii de valoare alaturi de cele mai bune atlete in aceasta proba. ( 1500m)”-Claudia Bobocea

Britanica Muir a castigat in  3:58.25! Winny Chebet din Kenya a fost pe 2 in 3:59.93. Top 3 a fost completat de canadianca Gabriela Debues-Stafford cu finish in 4:00.26.

„A fost o zi excelenta pentru mine, in ciuda faptului ca prima parte a cursei a fost lenta. Am reusit sa alerg un timp care mi-a adus biletul catre Jocurile Olimpice. Urmeaza  Campionatul National al Romaniei.”-Claudia Bobocea

Calificarea Claudiei la Jocurile Olimpice vine drept confirmare pentru abnegatia, devotamentul si spiritul de sacrificiu al atletei antrenate de Valentin Anghel.

Valentin Anghel a vorbit despre performanta Claudiei pentru Federatia Romana de Atletism:  „La Londra a fost o vreme excelenta, un stadion arhiplin. Claudia s-a simtit foarte bine. Chiar am avut putin emotii! Trecerea de la altitudine la ses, ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, insa! Cred ca pe ultima parte a cursei Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucurosi.”

Claudia Bobocea si Valentin Anghel au urmatorul obiectiv stabilit pentru Campionatele Nationale ale seniorilor intre 30 si 31 iulie la Pitesti.

Pe AIMX puteti citi AICI si despre castigatorul primei medalii adusa Romaniei la Europenele de Atletism U20 de la Boras!

Autor: Ovidiu Pețenghea