Incepe spectacolul la Nationalele de Atletism. Protagonisti la lungime: Analiza!

392
Incepe spectacolul la Nationalele de Atletism. Protagonisti la lungime: Analiza!

Incepe spectacolul cu Bitan si Bucsa pregatiti sa sara pentru titlul national la lungime in concursul de la Pitesti. La Europenele de Atletism pentru tineret de la Boras, Bucsa a castigat medalia de bronz cu o saritura de 7.53 metri. Samuel a fost intrecut de francezul Pommery si de elvetianul Biya.

Incepe spectacolul atletic la Pitesti. Antrenorul Virgil Ion Costache analizeaza pentru AIMX sansele saritorilor la lungime!

Incepe spectacolul la Nationalele de Atletism. Protagonisti la lungime: Analiza!
Staicu la 12 săptămâni după operație și patru săptămâni de recuperare.

„Sper ca reintalnirea cu Gabriel Bitan care e si adversarul si prietenul lui Samuel sa scoata in concurs ce este mai bun. Ma bazez pe Bitan sa-i starneasca ambitia lui Bucsa! Ma astept sa se sara peste 7.70 metri. 7.95 are PB Bucsa, respectiv 7.87 Bitan la Campionatele Nationale de tineret. Ei doi reprezinta la ora actuala viitorul nostru la lungime. Ar fi fost foarte frumos daca si Cristian Staicu ar fi fost valid  ( saritura de 8.11 in urma cu aproape doi ani). Staicu a fost operat la tendonul ahilian.”-Virgil Ion Costache

In concursul din Suedia, campionul de la Boras, francezul Jules Pommery a sarit 7.83 si a facut cel mai bun rezultat personal. Reprezentantul Elvetiei la lungime Jarod Biya a sarit 7.78 pentru un record national la nivel sub 20 de ani.  Samul Bucsa se afla in progres. Anul acesta la Internationalele de la Cluj a sarit 7.52 metri.

Incepe spectacolul la Nationalele de Atletism. Protagonisti la lungime: Analiza!
Gabriel Bitan

Gabriel Bitan a castigat la Cluj in fata lui Valentin Toboc. Sportivul de la CSM Onesti a sarit 7.80 metri. Toboc a urcat pe podium dupa o saritura de 7.64 metri. Pe 3 a incheiat concursul turcul Alper Kulaksiz.

Samuel are sanse mari sa fie selectionat in lotul Romaniei care va participa la Campionatul European pe echipe. Dar sanse are si Bitan, iar Samu este deja la a 7-a competitie in aer liber. Competitia este programata intre 9 si 11 august in Polonia.

„Ne gandim la Jocurile Olimpice si avem o strategie de pregatire pentru calificare. Samuel va avea 20 de ani. Ma gandesc la fragezimea lui mentala. Ne dorim foarte mult sa ajungem la Jocurile Olimpice. Facem tot ce ne sta in putinta. Trebuie sa tinem cont de tineretea lui Bucsa. Ne luptam sa ajungem la Tokyo!”-Virgil Ion Costache

Autor: Ovidiu Pețenghea