Claudiu Gorgan este cel mai bun alergător la întrecerea de 6 ore pe șosea

225
Claudiu Gorgan este cel mai bun alergător la întrecerea de 6 ore pe șosea

Claudiu Gorgan este campion la ediția 2021 la Campionatului Național de 6 ore. Pe pagina de Facebook Aimx găsiți aici informații, foto si LIVE VIDEO de la Arena Națională. Rezultate de la întrecerile de 12 ore, 24 ore, 50 kilometri și 100 kilometri alergare pe șosea din București, organizate în jurul Arenei Naționale. 

Claudiu Gorgan este campion național cu nou record la întrecerea de șase ore. Sportivul de la CSM Craiova a parcurs 85,57 kilometri.

”Mă simt foarte bine după această cursă. Sunt oarecum surprins pentru că am avut o cursă strategică. Am avut motivația să ating 90 de kilometri asta însemnând ritm de 4 minute pe kilometru. Traseul nu mi-a permis asta fiind multe curbe și întoarcerile pe aceeași parte.”

Claudiu Gorgan a făcut record la Naționale cu 85,75 kilometri la șase ore! Dan Alexandru Hriscu de la CSM Cluj-Napoca a fost pe doi cu 84,84 kilometri. Alexandro Stroia de la Steaua a fost pe 3 cu 81,34 killometri.

Claudiu Gorgan este cel mai bun alergător la întrecerea de 6 ore pe șosea

”Am fost urmărit de Dan Hrișcu un băiat cu un viitor promițător în probele lungi. A făcut o cursă fantastică! Am avut niște probleme la stomac. M-am oprit la toaletă de două ori. El a luat un avantaj de 3 minute. Asta m-a făcut să apelez la strategie. El e alergător de montană și m-am gândit că pot să câștig. Fiind mai mărunțel vântul mi-a pus probleme. Am avut răbdare și am făcut ce am fost învățat în maratoane. Cu 30 de minute până la final am făcut o rupere de ritm. Am avut 3 minute într-o viteză superioară.”

Claudiu Gorgan a fost bolnav în februarie dar a crescut în ultimele luni pentru a face un nou record național!

”Am avut Covid și am stat două săptămâni. A fost o iarnă lungă! În ultimele două luni am făcut 700 kilometri în condiții cu temperaturi scăzute. Am prins viață când s-a mai încălzit. Am făcut un antrenament înainte de acest concurs național și am prins foarte mare încredere!”

Pe AIMX aflați aici și ceilalți câștigători!

Autor Ovidiu Pețenghea