Dan Hriscu a vorbit despre participarea la Campionatele Naționale de Ultra Alergare

133
Dan Hriscu a vorbit despre participarea la Campionatele Naționale de Ultra Alergare

Dan Hriscu s-a întrecut pentru victorie cu Claudiu Gorgan care a făcut record la Naționale cu 85,75 kilometri la șase ore! Dan Alexandru Hriscu de la CSM Cluj-Napoca a fost pe doi cu 84,84 kilometri. Alexandro Stroia de la Steaua a fost pe 3 cu 81,34 killometri.

Dan Hriscu a fost lăudat de recordmanul Gorgan!

Claudiu Gorgan este cel mai bun alergător la întrecerea de 6 ore pe șosea

”Am fost urmărit de Dan Hrișcu un băiat cu un viitor promițător în probele lungi. A făcut o cursă fantastică! Am avut niște probleme la stomac. M-am oprit la toaletă de două ori. El a luat un avantaj de 3 minute. Asta m-a făcut să apelez la strategie. El e alergător de montană și m-am gândit că pot să câștig. Fiind mai mărunțel vântul mi-a pus probleme. Am avut răbdare și am făcut ce am fost învățat în maratoane. Cu 30 de minute până la final am făcut o rupere de ritm. Am avut 3 minute într-o viteză superioară.”

Dan a vorbit pentru AIMX despre întrecerea de la București!

”Nu am avut antrenamente specifice. Am făcut distanțe lungi în iarnă 55km, 54km, dar fără să știu de organizarea acestor Campionate! M-am simțit bine, am dat tot ce am putut, pentru prima experiență oficială de acest gen, e perfect pentru mine!”

Încă de la grădiniță Dan era pin de energie și alerga mereu.

Dan Hriscu a vorbit despre participarea la Campionatele Naționale de Ultra Alergare

”Locuind într-o zonă montană (Orașul Bușteni)automat mi-am dezvoltat și musculatura de mic. Am tot continuat până am ajuns la alergarea montană, fără să întrerup vreun an antrenamentele. În primă fază am fost antrenat de un vecin, fost sportiv de performanță la Clubul Dinamo, după care, am fost preluat de Radu Milea și de Sergiu Dascăl (antrenorul de la Cluj). Cei care mă cunosc spun că e nativ, deoarece mă trag dintr-o familie de sportivi de performanță, posibil să fie asta! Din 2012 m-am apucat de alergare montană, pe la concursurile locale! Atracția pentru alergare montană am avut-o la Bușteni când, prin 2015, s-a organizat Campionatul Național de Alergare Montană, și mi-am spus: Vreau sa fac și eu ce fac băieții ăștia” ca și mentori îi aveam pe Ionuț Zincă și Radu Milea, m-au fascinat pe loc!”-Dan Hriscu

Pe pagina de Facebook Aimx găsiți aici informații, foto si LIVE VIDEO de la Arena Națională.  Aflați aici și ceilalți câștigători!

Autor Ovidiu Pețenghea