Daniel Martin vorbeste despre recordul de la Internationalele de Inot

671
Daniel Martin vorbeste despre recordul de la Internationalele de Inot

Daniel Martin vorbeste despre a treia reuniune a finalelor, la Campionatele Internationale de Inot ale Romaniei. Daniel a participat la Bucuresti si a facut un nou record national. Daniel Martin a obtinut cel mai bun rezultat la proba de 50 de metri spate. Intrecerea a fost cu Robert Glinta, care s-a impus la seniori, cu 25:13. Timpul lui Martin, 25:38, a insemnat argint la seniori, aur la juniori, dar si un nou record national al probei, la juniori.

Daniel Martin vorbeste despre recordul national facut la Bucuresti.

„Am intrat in concurs cu un minus din punct de vedere al sanatatii. Am avut o indigestie care m-a facut sa nu-mi ating obiectivele propuse in prima zi de concurs. Cu toate acestea  am reusit sa obtin 2 medalii de argint la seniori si 2 de aur la juniori in proba de 50 m fluture si 200 m spate.”

A doua zi de concurs l-a gasit pe Martin in bazin la proba de 100 metri fluture.

„Am reusit sa obtin medalie de aur la seniori si juniori. Am concurat contra unui sportiv lituanian. Timpul obtinut mi-a adus si un nou record de juniori(vechiul record imi apartine si fusese stabilit la Balcaniada anul acesta).”

Daniel Martin vorbeste despre a treia zi de concurs in care a inotat la 50 metri spate.

„Am obtinut locul 2 la seniori si aur la juniori, avandu-l ca adversar principal pe Robert Glinta. Timpul obtinut de mine a reprezentat un nou record de juniori(vechiul record ii apartinea lui Robert Glinta). In ultima zi de concurs in care am inotat 100 metri spate am avut acelasi adversar principal, pe Robert Glinta.”

Daniel Martin a terminat cursa la 100 metri spate pe locul 2 la seniori si a castigat la juniori.

”Am stabilit un nou record la juniori(vechiul record ii apartinea lui Robert Glinta).Timpul meu din aceasta cursa reprezinta si barem A in vederea calificarii la Tokyo 2020. Din pacate pentru mine nu se poate omologa acum, deoarece baremurile olimpice nu sunt aprobate oficial pana in decembrie 2018. Atunci va avea loc sedinta oficiala in care vor fi adoptate.”

In clasamentul general al celor mai bune performante FINA, Daniel Martin s-a clasat pe locul 3 la seniori si locul 1 la juniori.

„Ma pregatesc pentru Europenele de la Helsinky, de la inceputul lunii iulie. Sunt foarte obosit, insa dupa Europene voi avea o scurta vacanta. Avand in vedere ca sunt in pregatire, sunt multumit de ce am realizat in cadrul Campionatelor Internationale de la Bucuresti. Sper ca la Europene sa-mi imbunatatesc timpii in toate probele la care voi participa.”

Aparitiile pe podium, cu recorduri confirma progresul reprezentantului Bacaului, in colaborarea cu antrenorul Iulian Matei.  Rezultate aici!

AUTOR: Ovidiu Pețenghea