Confruntare românească pentru medalie la Europenele de judo Under-23

0
117
Confruntare românească pentru medalie la Europenele de judo Under-23

Confruntare românească pentru medalia de bronz la categoria 63 kilograme vineri, la Campionatele Europene de judo Under-23 de la Potsdam

Confruntare românească pentru medalie la Europenele de judo Under-23

Confruntare românească în Germania, Florentina Ivănescu a provocat-o pe sportiva naturalizată din Cuba, Amanda Zuaznabar Torres. Sportiva din nordul Americii Centrale s-a impus la Europenele de Judo U23.

La categoria 63 kilograme, Amanda a debutat pentru România la Campionatele Balcanice de seniori din Kosovo. A reușit să cucerească prima ei medalie în cadrul unei competitii oficiale a Uniunii Europene de Judo. Astfel, în finala pentru bronz a reusit sa treaca prin Ippon de sârboaica Jovana Buncic.

Legitimată la CS Rapid Bucuresti, Amanda Zuaznabar Torres a trecut în optimi de croata Katarina Kristo, în sferturi a învins-o pe belgianca Alessia Corrao, dar a pierdut semifinala cu sportiva din Spania Aitana Fernandez Herrera.

Florentina Ivănescu a trecut în optimi de maghiara Ana Kriza, în sferturi s-a impus în faţa germancei Viktoria Folger, însă în semifinale a pierdut şi ea în faţa unei reprezentante a Spaniei, Laura Vazquez Fernandez. În recalificări, Ivănescu a trecut de olandeza Camile Nalbat, iar apoi a pierdut confruntarea cu Amanda Zuaznabar Torres.

La categoria 60 kilograme, Alexandru Matei a încheiat pe cinci, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu azerul Mahamad Musaev.

Matei a trecut în optimi de bulgarul Ivan Simeonov, în sferturi a pierdut în faţa spaniolului Luis Barroso Lopez, dar a câştigat în recalificări în faţa armeanului Aşik Andreian, înainte de a fi învins de Musaev.

La categoria 73 kilograme, Ioan Dziţac l-a învins în primul tur pe austriacul Lenz Naprudnak, în turul secund s-a impus în faţa moldoveanului Grigorii Leontoae, dar a cedat în optimi în faţa ucraineanului Ievhen Goncearko.

Giorgia Hagianu a pierdut în primul tur al categoriei 48 kilograme, în faţa sportivei din Ungaria, Rebeka Rita Koszegi, medaliată cu bronz la finalul confruntărilor.

La 52 kilograme, Luciana Catană a fost învinsă în primul tur de o reprezentantă a Austriei, Carina Klaus-Sternweiser.

La categoria 57 kilograme ambele reprezentante ale României au pierdut în prima rundă. Yudelsis Jamez Romero, de origine cubaneză, a fost întrecută de kosovara Fationa Kasapi, medaliată cu bronz la finalul confruntărilor, iar Vanessa Tolea a cedat în faţa polonezei Karolina Siennicka.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea