Simona Radiş a fost premiată la Gala Canotajului. Premii pentru toți campionii

0
141
Simona Radiş a fost premiată la Gala Canotajului. Premii pentru toți campionii
sursa Facebook, Federația Română de Canotaj

Simona Radiş a fost premiată în cadrul galei în care s-a celebrat un an de excepţie, cu 39 de medalii câştigate de canotorii români la competiţiile internaţionale.

Simona Radiş a fost premiată și încurajată pentru 2024 când 11 echipaje vor fi la Jocurile Olimpice de la Paris.

Simona Radiş a fost premiată la Gala Canotajului. Premii pentru toți campionii
Sursa Facebook, Simona Radis

Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au sărbătorit anul acesta a 26-a victorie consecutivă din ultimii ani, după ce şi-au apărat titlurile de campioane europene şi mondiale în competiţiile desfăşurate anul acesta la Bled, respectiv Belgrad. La Europenele de la Bled, Simona a evoluat și a câștigat şi în barca de 8+1. Simona şi Ancuţa au obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde îşi doresc să apere tilul olimpic câştigat la Tokyo 2020.

Antonio Colamonici, antrenor principal al loturilor Olimpice de Seniori şi Tineret Under 23 contribuie la succesul echipajelor.

”Federaţia Română de Canotaj este deja de şase ani consecutivi federaţia cu cele mai bune performanţe din sportul românesc. Îi felicit pe această cale pe toţi sportivii, antrenorii şi întreg colectivul tehnic pentru munca pe care o depun zi de zi. Acum, în calitate de Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, voi lupta cu aceeaşi ambiţie pentru ca România să aibă din nou campioni. Nu doar în canotaj, ci în toate ramurile sportive. Vă asigur că, indiferent de vremuri, voi face mereu tot ce îmi stă în putinţă pentru „a muta munţii din loc” pentru sportul românesc!” a declarat Elisabeta Lipă.

Sursa Federația Română de Canotaj

Au primit premii şi:

Camelia Bianca Ifteni

Patricia Cireş, Cristina Drugă, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, componente ale echipajului de patru vâsle feminin

 Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă, care au câştigat aurul la Campionatele Europene de Canotaj la Tineret (Under23).

Echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Ciprian Tudosă şi Florin Arteni, care a reuşit calificarea la JO Paris 2024.

Echipajul de patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruţă, Ioan Prundeanu, Florin Marian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, calificat la JO Paris.

 Sergiu Bejan şi Marius Cozmiuc.

Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Florin Lehaci.

Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Munteanu Adrian, restul componenţii bărcii de 8+1.

Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu, calificate la JO Paris 2024, duble campioane europene în 2023.

Mădălina Beres, Amalia Bereş, Maria Tivodariu şi Magdalena Rusu, calificate la JO Paris 2024. Adriana Adam, Victoria Petreanu şi Iuliana Buhuş, parte a echipajului de 8+1.

Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru – barca de dublu vâsle feminin categorie uşoară.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea