Constantin Andonii și Adina Gheorghiu adună titluri europene

0
234

Constantin Andonii și Adina Gheorghiu s-au remarcat la Pescara! Campionatul European Masters le-a oferit o dublă satisfacție pentru Constantin Andonii la M35 200m. și 400m. și la 100m. și la 200m. pentru Adina Gheorghiu F45!

sursa foto Facebook, credit Robertino Tanase Hossu

Constantin Andonii și Adina Gheorghiu au titluri europene la întrecerile Masters din Italia! Succes la Pescara!

”Despre evoluție, ca rezultat în clasament, peste așteptări. Cursele au fost toate superbe cu niște oameni cu o pasiune enormă pentru acest sport si mult fair play. De la fiecare cursă am avut câte ceva de învățat. Unele mi-au adus încredere, altele mi-au arătat că trebuie să fiu mai concentrat. De muncit, totul a început în 2006. Este un vis devenit realitate și chiar mai mult. Dubla nici nu am visat-o!”-Constantin Andonii.

Adina Gheorghiu a dedicat succesul lui Shane Sheridan. Cu start la 53 de ani. Medaliat mondial. Specializat pe sprint a strâns medalie după medalie și la 64 de ani.

La Campionatul Mondial Master de sală din martie, anul acesta la Torun, Polonia, Adina a obținut titlul de campioană mondială în proba de 200 metri cu un record personal, 25,89 și medalia de argint în ștafeta de 4×200 metri alături de Vasila și Alina Bobos și Lucian Ghitoc.

”Mă inspiră oamenii din jurul meu, din categorii mai mari ca vârstă care obțin performanțe uluitoare și ne arată că poți alerga pe culoar cât de tare vrei și cât timp iubești ceea ce faci. Am tras cu ochiul la w50+ și am văzut că voi avea cu cine să mă lupt așa că un pic de pauză urmează și apoi reiau antrenamentele pentru următorul sezon de sală.”

Conform Worldathletics, Adina Gheorghiu a scos la 100 Metri 12.97+0.8, la Dundrum South Dublin, în iunie.

În martie, la 60 Metri a scos 8.20 la National Indoor Arena, Abbotstown, Dublin. Mai devreme în februarie a scos la 200 Metri 26.40.

Acum a cucerit titlul european în 26,05 s! La 100 de metri a câștigat în 12,54s!

Anul trecut, Constantin a făcut parte din Ștafeta 4×400 metri compusă din Mihai Sorin Dringo,Denis Simon Toma, Robert Parge, Remus Andrei Niculiţă, la întrecerile atletice mondiale în sală.

Anul acesta Alina Rotaru Kottmann a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Atletism în proba săriturii în lungime. Alina a adus astfel prima medalie la nivel mondial sub tricolor după o pauză de 14 ani și în același timp prima medalie la săritura în lungime din 1983 încoace.

Pe AIMX  citiți și mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea